5-gangendiner
AANBIEDING
6-gangendiner
AANBIEDING
3-gangenlunch
AANBIEDING
5-gangenlunch
AANBIEDING
Reserveren zonder aanbieding
NIEUW!
Wood Gastropub
Bij dit restaurant kun je regulier reserveren. Je kiest in het restaurant wat je wil eten en drinken, zonder specifieke aanbieding.
ma
di
wo
do
vr
za
zo
Prijsindicatie | €

Wood Gastropub

Vrijthof 18 5081 CA Hilvarenbeek Nederland

Bij WOOD staan we voor een verrassende culinaire ervaring in een gezellige en warme ambiance. Hier vinden ze dat culinair eten perfect past in een setting zonder heisa en pretenties. Met de volle aandacht voor de service en het eten. De visie is simpel: het moet gewoon lekker zijn!

Sfeerwoorden
terras klassiek stijlvol
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
94.4%
Reviews
9.2
Eten
9.4
Service
9.3
Uitmuntend
9.1
Sfeer
9.5
Gastvrijheid
van Wijk
|  20 juni 2022
HEERLIJK Aanbieding
Onze 1e kennismaking met dit restaurant, echt een aanrader! Hele leuke combinaties en verrassende smaken, eindelijk een keer "echte" boter waarbij je de keus zelf maakt of je zout op je broodje wilt top! ( dat voor mij de volgende keer warm mag zijn ) maar dat is het ook het enigste puntje van verbetering ) Wij hadden een 6 gangen menu en alle gangen waren echt superlekker precies op smaak, bedankt voor deze kennismaking! Zeker voor herhaling vatbaar!
9 Eten
9 Service
8 Sfeer
9 Gastvrijheid
Lia
|  27 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Zeer goed gegeten. Goede bediening. Alles heerlijk vers. Echt een aanrader
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Coolen
|  9 mei 2022
HEERLIJK Aanbieding
Verfijnde smaken tijdens ons 6 gangen diner met heerlijke bijpassende wijnen. Bediening was top en er hing een gezellige sfeer in het restaurant! Wij komen zeker nog een keer terug.
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Els van de Ven
|  30 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
We voelden ons erg verwend door de warme gastvrijheid en er wordt gekookt met veel Passie!! Verrassende smaakcombinaties en zo lekker... met heerlijke wijn erbij. De enthousiaste jonge chef, die zijn gerechten aan tafel uitlegde voegde zeker ook toe. We zaten op het terras met mooi uitzicht over het Vrijthof ... een aanrader!!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
N Luyben
|  22 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Met hoge verwachtingen via een heerlijk.nl aanbieding het 6-gangenmenu besteld. Het heeft onze hoge verwachtingen zelfs overtroffen. Zelden ooit zo bijzonder gegeten. Laten we zeggen, dat het smaakpalet creatief ingevuld was, de ingrediënten mooi op elkaar afgestemd met een mediterrane en midden-oosten touch en het belangrijkste; er zat geen enkele misser tussen. De amuses vooraf waren ook verrassend en de bediening prettig. We hebben 6 gangen genoten en komen zeker terug.
10 Eten
10 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Elles Ketelaars
|  18 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Erg lekker gegeten. Bijzondere smaakexplosies. Wijnarrangement erbij genomen, dat waren ook heerlijke combinaties. Het zit wel in het hogere prijs, maar zeker waard
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Monique
|  16 april 2022
Primera
Bij het plaatsnemen aan de tafel kreeg ik een krukje aangeboden voor mijn handtas. Ik zei: "Dat is luxe.", maar dacht bij mezelf wat overdreven. Deze gedachte kun je doortrekken naar het eten en de rest van de avond. Lekkere, luxe smaakbommetjes in zeer kleine porties. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk smaken te proppen in een klein gerecht. Een leuke ervaring, maar met minder ingrediënten en smaken wordt een gerecht net zo bijzonder en zelfs lekkerder. De menukaart is zeker niet voor de Brabantse klassieke Bourgondiër of iemand die honger heeft. Zeer uitgebreide uitleg over het eten en de wijnen. Zoveel details dat je aan het eind denkt "Wat zei ze in het begin ook al weer dat het is?" De domper kwam echter bij de rekening. 46 euro voor twee keer een water arrangement, 2 glazen wijn en een cappuccino. Wat me het meeste stoort is dat je een cappuccino bestelt en ongevraagd een cappuccino compleet krijgt, wat bestaat uit kleine zoetigheden naast de cappuccino waar je vervolgens iets van rond de 8 euro neertelt. Lekkere zoetigheden, maar daar vroeg ik niet om. We hadden al een dessert gegeten. Even vragen of we dit willen of een drankenkaart vooraf geven was beter geweest. Verder vriendelijk en gastvrije sfeer, maar met 70 euro p.p. waar al een Primerakortingsbon in verwerkt is, duur voor gekunsteld lekker. Voor de liefhebber dus.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Virgine
|  9 april 2022
Regulier
Service en onthaal is goed. De nepbloemen in t restaurant en op tafel vind ik jammer. Eten was goed en zit qua smaakbeleving nog echt wel groei in. Relaxte sfeer
8 Eten
8 Service
7 Sfeer
8 Gastvrijheid
Kees van Boxel
|  8 april 2022
HEERLIJK Star edition
Heerlijk gegeten in een ontspannen sfeer. Mooie wijn spijs combinaties bij het goed gebalanceerde all in menu. Een aanrader!
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
9 Gastvrijheid
Hein
|  5 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten, mooi wijnarrangement erbij. Zeer attent en vriendelijk personeel. We voelden ons echt verwend. De kok kwam ook nog even langs, leuk gesprekje. Het was erg rustig op deze zondagavond. Dit restaurant verdient bredere bekendheid!
10 Eten
10 Service
8 Sfeer
10 Gastvrijheid
lilavrij
|  5 april 2022
Primera
We hebben bijzonder lekker gegeten. De porties zouden wat grote mogen zijn.
8 Eten
8 Service
8 Sfeer
8 Gastvrijheid
Ad
|  4 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Na een hele fijne beleving retour met mooi weer voor een lunch op terras. De temperatuur viel een beetje tegen maar in de zon, uit de wind met de straalkachels aan was het wel even vol te houden. Als aperitief de Arinto Fernao Pires 2020 van Quinta do Casal Monteiro die goed beviel. Ernaast een hele luxe amuse. Een dunne schijf terrine van ganzenlever met Rijpelaal paling waarnaast druppels xo saus aangemaakt met olie van gerookte paling en een frisse appel compote, een traktatie. Verder met de hapjes parade. Om te starten een mini brioche bolletje waartussen een stukje gebakken ganzenlever afgewerkt met gezouten karamel, wow. Pani puri gevuld met een salade van bundelzwammen met koriander crème en teriyaki saus, smaakvol met Aziatische twist. Krokantjes van parmezaan waartussen crème van parmezaan afgewerkt met dotje koriander crème, half mini tomaatje en rasp van pata negra ham. Mooi hoog op smaak met prima textuur. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, Sauvignon Blanc van Vinalthau gemaakt in elegante zon gerijpte stijl. In een witte schaal een krans van licht gepekelde stukjes makreel waartussen schoeg (Israëlische sambal) afgewerkt met zoetzure julienne van komkommer, plakjes radijs een een melange van verse groene kruidenblaadjes, aan tafel aangevuld met een soepje van komkommer en limoen. Sappige textuur met verfijnde smaakjes en mooie kruiden accenten waarin de pikante sambal de smaakmaker was. (8,5) Uit de Loire een lichte fruit gedreven chardonnay 2020 van Domaine de la Bretonnière. Ernaast een luxe klassieker. Centraal op het hoge bord een smeuïge eidooier (gegaard op 63gr.) waaromheen stukken witte asperge met kleine stukjes gefermenteerde asperge en slanke groene asperges met crème van gerookte boter in een schuimige aspergesaus, afgewerkt met stukken gerookte paling, aardappel kaantjes en fijngesneden bieslook. Een echt lentegerecht waar we blij van werden. (9) Uit Portugal de Branco Reserva 2019 van Portal d'Azenha gemaakt van inheemse druiven, in het aroma tonen van tropisch fruit in de mond verfijnd met mineraliteit een een vleugje vanille. Uit de keuken een strakke presentatie. Een dikke plak zacht gegaarde skrei waarop huisgemaakte xo saus, sojaboontjes, plakjes gefermenteerde bleekselderij en tapioca krokantje met groene kruiden, aan tafel aangevuld met een bouillon van sjalot. Sappige texturen met gebalanceerde smaken en aangename Aziatische twist, de wijn vulde het gerecht aan met zijn zuren. (8,75) Over naar rood met een Grande Reserva Tinto 2018 van Quinta do Casal Monteiro, verrassend fruitig en redelijk soepel met zachte tannines in de afdronk. Op een plat bord een klassieke presentatie. Een dikke lamskotelet waarnaast stoof van de nek met wortel gegaard in amba (pittige mangosaus), falafel met krokantje van basmatirijst en komijn, quenelle compote van paprika en dotjes peterseliecrème aan tafel afgewerkt met een ghormeh sabzi saus (met oa. gedroogde limoen, fenegriek, dille, koriander, peterselie). De kotelet was top gegaard en delicaat van smaak, de saus vulde dit perfect aan met zijn exotisch kruidentoets. De nek was hoog op smaak. De falafel deed ons aan Egypte denken. De compote had een hele diepe smaakbeleving. De wijn was keurig in balans, genieten over de volle breedte. (9,25) Een lichte sappige Spaanse dessertwijn van Moscatel druiven door Oligitum, stro geel in het glas, in de mond een toets van citrusfruit en een hint van honing. Ernaast een hele strakke klassieke presentatie. Financier (Franse amandelcake, op smaak gebracht met beurre noisette) met dunne laag compote van rabarber en dikke streep van gekarameliseerde witte chocolade, dun karamelkrokantje afgewerkt met dotjes gel van dragon en limoen. Ernaast een strakke quenelle parfait van rabarber. Pure smaken met uitgekiende zoet zuur balans, zelf ietsje meer een voorkeur voor zuur. De wijn bleef keurig overeind. (8,75) Als afsluiter een krachtige espresso met een vijftal smaakvolle friandises. Bediening was zeer goed verzorgd op heel gezellige wijze met gedetailleerde uitleg van de gerechten. Dat het vorige keer geen toevalstreffer was werd al meteen duidelijk. Hier staat een gedreven jonge chef in de keuken die perfectie na streeft en die met zijn recepten uit het midden oosten hoge ogen gooit. We voegen ze daarom graag toe aan onze favorietenlijst.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
Lieke van den Heuvel
|  3 april 2022
HEERLIJK Aanbieding
Hele leuke tent die nog relatief nieuw is. Ontzettend goede chef die heerlijke gerechten neerzet, net even anders dan 'standaard'. Het hele team staat er: iedereen weet wat hij moet doen en ze zijn radeloos op elkaar ingespeeld. De wijnen zijn lekker en verrassend en sluiten goed bij de gerechten aan. Als zwangere (of vegetatier) krijg je hele goede vervangende gerechten. Fine dining zoals je het zoekt. Een aanrader!
9 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Pleun De Bruijn
|  1 maart 2022
HEERLIJK Aanbieding
Wat hebben we weer fantastisch gegeten bij WOOD. Echt een warm bad met een gastvrij welkom. Heerlijk diner met prachtige wijnspijscombinaties. Heel erg fijn om toelichting te krijgen op wijnen en spijzen en leuk om de koks aan je tafel te mogen ontmoeten. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Ad
|  20 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Een nieuw concept “gastropub” met een voor ons bekende chef gevestigd in het 17e eeuwse pand met klokgevel aan het Vrijthof in Hilvarenbeek. Daar het pand onder monumentenzorg staat zijn ook binnen de meeste oude ornamenten bewaard gebleven. De tegelvoer, het balken plafond en de grote schouw waarnaar de eigenaars hun bedrijf een lange tijd hebben vernoemd. De inrichting is knus met rechts een lange bar gedecoreerd met mooie boeketen, de meeste tafels zijn keurig met damast ingedekt waaraan kuipstoelen en gecapuchoneerde banken. We kregen een tafel aan het raam, fijn. Als aperitief een ongecompliceerde Bicudo vinho verde van Quinta das Arcas die goed beviel. Het eerste hapje was gelijk een voltreffer. Luchtige palingmakaron met palinggelei, paling crème, dunne plak ganzenlever, teriyaki gel en koriander cresse, smolt op de tong, toppie. De chef presenteerde zijn versie van “egg benedict”. Een stukje dikke paling met plakje ganzenlever verstopt onder een lobbige hollandaise afgewerkt met zuurdesem krokantjes, koriander blaadjes en vers geschaafde wintertruffel. Wow daar lustten we nog wel meer van, geweldig. Op een schaal met kikkererwten een krokante taco gevuld met crème van erwten geparfumeerd met citroengras en afgewerkt met een crumble van pinda, een echte smaakbom met pikante toets, top. We sloten de parade af met een wafel van aardappel en ansjovis afgewerkt met dotjes crème van Pecorino, geschaafde pata negra en koriander blaadjes. Ietje minder uitbundig om zo de overgang naar de eerste gang te optimaliseren. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, een Portugese witte van Portal d'Azenha gemaakt van inheemse druiven, rond aroma met tonen van wit fruit in de mond soepel en fris. Uit de keuken een mooie presentatie. Centraal op het bord een strakke rouleaux van licht gepekelde en subtiel met een gember vinaigrette gemarineerde zeebaars waarop een krokantje van de huid eromheen een krans van kleine bereidingen, crème van oester, limoengel, zoetzure parels van komkommer, takjes zeekraal en borage cresse. Hele verfijnde smaken die goed combineerden met de sappige wijn. (8,5) Door met Riesling 2019 uit de Alsace van Damien Nicolas & Sohler gemaakt in een droge stijl met heerlijk aroma en mooie zuren. Uit de keuken een gerecht waarin de chef zijn Israëlische roots bekend. Zacht gegaarde kabeljauwfilet in een chraime (gekruide vissaus) waarop gefermenteerde groentjes (wortel, bleekselderij), couscous aangemaakt met gezouten citroen en perzik. Het gerecht was afgewerkt met krokantje van basmati rijst met komijn en verse kruidenblaadjes. Volle smalen met mediterraanse toetsen waar we helemaal blij van werden. (8,75) Over naar Italiaans rood met een Verduno Pelaverga 2020 van Cadia, transparant robijn rood, redelijk fris en sappig in de mond met tonen van rood fruit, kruiden en aards. Op een dik bord een strak gesneden zacht gegaarde parelhoenfilet gelakt met eigen jus waarnaast een jalapeño compote aangemaakt met peterselie en koriander, plakje aardappel geparfumeerd met kerrie, dot mangogel en kleine kikkererwten, aan tafel afgewerkt met een Irakese saus op basis van amba (een pittige mango augurk kruiderij). Prima cuisson, de smaakmakers waren de geweldige compote en verrukkelijke saus. De wijn bleef keurig overeind, prima. (8,75) Voor bij het pièce een klassieker, Milady de Larigaudière 2016 uit Côtes de Bordeaux. Ernaast een strakke presentatie. Shortrib (72uur gegaard op 58gr.) waarop shiitake aangemaakt met ansjovis, peterselie en citroen zeste ernaast gekarameliseerde witlof in gerookte boter crème met kleine kaantjes, quenelle stoofvlees van shortrib aangemaakt met ansjovis en afgewerkt met dunne krokantjes en een dot crème van gefermenteerd knolselderie, aan tafel afgewerkt met de eigen jus. Zeer zacht vlees en hoog op smaak, vooral het stoofvlees. De wijn sloot naadloos aan. (8,75) Als dessertwijn een luxe Recioto della Valpolicella Classico 2019 van Villa Crine gemaakt als Amarone maar dan een zoete stijl. Ernaast een chocolade bombe gelaagd opgebouwd en uitgeserveerd op een cremeux van koffie en afgewerkt met een isomalt krokantje. In het hart een bramen gelei waaromheen luchtige hazelnoot ganache met melkchocolade, de buitenste laag was delice van pure chocolade. Complimenten voor smaak en presentatie. De wijn maakte er een feestje van. (9) Als afsluiter een krachtige espresso met een vijftal lekkere friandises. Bediening was zeer goed verzorgd op heel gezellige wijze. Samengevat waren we aangenaam verrast van de hoge kwaliteitsgerechten. De mediterraanse invloeden zorgden voor originele smakencombinaties, alles mooi hoog op smaak en strak gepresenteerd op modern servies. Dit in een ongedwongen relaxte ambiance. Een echte aanwinst voor Hilvarenbeek, bedankt.
9 Eten
9 Service
9 Sfeer
10 Gastvrijheid
EvG
|  13 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Zeer verrassende keuken op Sterren niveau met Oosterse touch, mooie wijn-spijs combinaties met zeer goede toelichting en iedereen in de bediening even vriendelijk, presentatie van de gerechten zeer origineel, we voelden ons echt welkom en komen graag nog eens terug. Hier snappen ze echt echt!!
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Corrine Huijsmans
|  7 februari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten en zeer prettige bediening. Zeker een aanrader.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid
Michele Meijer
|  31 januari 2022
HEERLIJK Aanbieding
Heerlijk gegeten Michelin ster waardig. Goede bijpassende wijnen met goede uitleg. Het gerecht met paling en foie gras is een topper. Alleen ben ik van mening dat bij een wijnarrangement je niet voor tafel water moet betalen.
10 Eten
10 Service
10 Sfeer
10 Gastvrijheid