RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
010 720 0802

Amarone

Meent 72 A 3011JN Rotterdam Nederland
Chef
Jan van Dobben
Maître
Yoshiko van Dobben-Takayama

Midden in Rotterdam, op de populaire winkelstraat de Meent, bevindt zich restaurant Amarone.

Het favoriete adres van veel liefhebbers van culinair hoogstaand eten. De stijl van sterchef Jan van Dobben is gefundeerd op de Franse en Japanse keuken. En dat voor een zeer eerlijke prijs! Eyecatchers zijn de witte driedimensionale muur rond de open keuken, het op Japan geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en de lampen boven de bar in de vorm van als origami gevouwen vogels. Om de gast comfortabel te laten genieten hebben ze gekozen voor met linnen beklede ronde tafels en met grijze stof beklede ‘kimonochairs’

Al sinds 2012 is van Dobben werkzaam bij Amarone en sinds juli 2018 werd hij eigenaar samen met zijn echtgenote Yoshiko. Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant & moshik.

Van Dobben voorziet je van een culinaire ervaring, die je nog lang zal heugen. Dat je in dit restaurant kunt genieten van fantastische gerechten is niet onopgemerkt gebleven. Amarone is bekroond met maar liefst één Michelinster en door Gault&Millau beloond met maar liefst 15,5 punten. Daarnaast staat het restaurant in de Lekker Gids top 100. Een mooie prestatie!

Erkenning
1 Michelinster 15.5 | Gault&Millau Plek 63 | Lekker
Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard American Express
Sfeerwoorden
Romantisch
Reviews
9.2
Eten
9.4
Service
9.3
Uitmuntend
51
9
Sfeer
9.4
Gastvrijheid