4-gangendiner
4-gangendiner

Restaurant 21

Peperstraat 23 1011 TJ Amsterdam Nederland

Restaurant 21 opende in november 2023 haar deuren in een authentiek, gerenoveerd monumentaal pand aan de Peperstraat 23 in Amsterdam. Het pand ligt in een historische, sfeervolle buurt vlakbij het Waterlooplein en het Scheepvaartmuseum.

De eigenaar van het restaurant is Orlando David, een Amsterdamse topkok en ondernemer van Chileens-Colombiaanse afkomst. David studeerde van zijn 15e tot zijn 18e en werd daarna chef-kok bij verschillende gerenommeerde restaurants in Nederland. Eenentwintig jaar later opende hij zijn eigen fine dining concept waar zijn ervaring samenkomt: Restaurant 21.

Bij “R21” gaat David verder met zijn eigen stijl van koken: een internationale, evoluerende keuken vol kwaliteitsproducten. David heeft een levenslange passie voor reizen, heeft vele keukens over de hele wereld bekeken en baseert zijn menu op inspiratie die hij heeft opgedaan tijdens zijn wereldreizen. Davids filosofie is dat geen enkele chef-kok beperkt mag worden in het gebruik van producten van over de hele wereld.

Het ontwerp van het restaurant wordt gekenmerkt door oud en nieuw: David houdt van een moderne inrichting, maar heeft ook een zwak voor authentieke elementen. Het monumentale pand dient als canvas voor het strakke, sfeervolle en moderne design.

Reviews
7
Eten
8
Service
8
Zeer goed
1
9
Sfeer
8
Gastvrijheid