5-gangendiner
5-gangendiner
6-gangendiner
6-gangendiner

De Steenen Tafel

Weg achter het Bosch 1 6822LV Arnhem Nederland

Restaurant de Steenen Tafel heeft een rijke historie en is prachtig gelegen in het oudste stadspark van Arnhem: park Klarenbeek. Het restaurant is gelegen op het hoogste punt van Arnhem in een tot 2011 functionerende watertoren, gebouwd in 1928. In de aangebouwde serre bevindt zich het intieme restaurant met een ruime, lichte en warme uitstraling in Art Deco-stijl, waarbij de kleuren en vormen helemaal aan de bosrijke omgeving zijn aangepast.

Een ruime parkeerplaats en voor de zonnige en warme dagen een prachtig terras, met een fantastisch uitzicht over Arnhem en omstreken. Men zegt ook wel het mooiste plekje van Arnhem, waar men zich op vakantie in het buitenland waant. En dat op maar 2 km van de Arnhemse binnenstad en 1 km van de snelwegen A12 en A50. Samen met het team staan zij garant voor culinair genieten en ontvangen ze je met veel enthousiasme en gastvrijheid.

Wild Menu
15 oktober tot 31 december wordt ook wel het "wildseizoen" genoemd, om die reden dat in deze periode de jacht op de meeste bejaagbare Nederlandse wildsoorten is toegestaan. Echter is het hele jaar door vers wild in Nederland verkrijgbaar. De natuur is de grootste leverancier van De Steenen Tafel. Sinds 2005 betrekt het restaurant zich wild uitsluitend nog uit de natuurgebieden De Veluwe en de Ooiepolder en de Liemers alleen via bekende jagers. Het wild word zelf ontweid en verwerkt van kop tot staart. Denk aan wilde eenden, fazanten, haas, duif, wildwijn, ree, damhert, edelhert, moeflon en gans. Er word niks bijgekocht via de groothandel.

Ook is de natuur de grootste bron van De Steenen Tafel voor paddenstoelen, kruiden en bessen. Van eekhoorntjesbrood, cantharel, tot rode koolzwam, wel 30 verschillende soorten paddenstoelen die wij in het seizoen uit de nabij gelegen bossen oogsten. Evenzo de kruiden van onder andere wilde bieslook, daslook, zuring, vlierbessenbloesem , duizendblad en wilde tijm.Verder levert een lokale visser regelmatig snoekbaars en rivierkreeftjes uit de IJssel en nabij gelegen plassen. Hun missie is om met zorg en respect voor de natuur de mooiste en lekkerste gerechten te koken en dat zonder de natuurlijke bronnen uit te roeien en te verpesten.

Erkenning
HEERLIJK Top 500 14.0 | Gault&Millau Plek 91 | Lekker
Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard American Express
Faciliteiten
Terras
Sfeerwoorden
Landelijk
Reviews
8.8
Eten
8.9
Service
8.8
Zeer goed
426
8.5
Sfeer
8.9
Gastvrijheid