Bouwkunde

Stoer en smaakvol 3-gangendiner met HEERLIJKe wijnen

Bekijk hier de rest van ons aanbod
RieslingWeeks
Tijdens de RieslingWeeks geniet u van een 3-gangenlunch en/of diner met bijpassend Duits wijnarrangement voor € 45,-* per persoon.
Per Michelinster geldt een toeslag van € 10,-.

In restaurant Bouwkunde denken ze goed na over alles wat ze serveren. Autodidact Pieter koopt zijn producten zo duurzaam en biologisch mogelijk in met aandacht voor de herkomst van het product en dierenwelzijn. Zijn kookstijl is stoer, soms een tikkeltje robuust, maar nooit grof en smaak staat bij hem altijd voorop. Pieter verlaat regelmatig zijn keuken omdat hij het belangrijk vindt om contact te hebben met zijn gasten. De keuken is dan in goede handen bij sous-chef Nickey Vlierhuis.


Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart. Gastvrouw en vinologe Heleen Boom zet haar wijnkennis en proefervaring in om haar gasten van een professioneel en eerlijk wijnadvies te voorzien. Naast Heleen is Benthe Jutten het gezicht aan de voorkant.


Deventenaren Pieter en Heleen zijn al ruim 30 jaar genesteld op deze mooie historische plek naast het 15e-eeuwse Buiskensklooster en de kloostertuin. Pieter startte er eerst een theater op de bovenverdieping en later een café op de begane grond. Het café werd eetcafé en gaandeweg brachten Pieter en Heleen steeds meer niveau in hun zaak, waarna het de benaming restaurant kreeg. Inmiddels is Bouwkunde opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Michelin (met een Bib Gourmand), GaultMillau (12 punten) en Grootspraak (lievelingsadres).   • Te reserveren t/m 16 juni 2019

  • Te gebruiken op dinsdag t/m zaterdag

  • De RieslingWeeks prijs geldt per persoon

  • LET OP: Deze aanbieding is alleen geldig na reservering via HEERLIJK.nl

  • Niet i.c.m. andere acties

Reserveer nu

AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:


Klooster 2
7411NH Deventer
Nederland
    Geen reviews