212**

Culinaire topervaring bij 212

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
212
Amstel 212
1017AH Amsterdam
Nederland

Aan de prachtige Amsterdamse gracht, nabij het Nationale Opera & Bali theater, vind je 212. In dit unieke restaurant schuif je letterlijk bij de chefs aan ‘tafel’. 212 is hiermee het eerste Amsterdamse no-table restaurant. Eigenaren Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn geen onbekenden van elkaar. Vanaf 2010 kookten zij samen bij Bord’Eau, wat binnen drie jaar door Michelin werd beoordeeld met 2 Michelinsterren. Na 7 jaar op het allerhoogste niveau, waren zij klaar voor een volgende uitdaging: een eigen restaurant! Minder regeltjes, meer beleving. Dat is wat je ervaart bij 212. De bar rondom de keuken maakt deze ervaring compleet. “We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren.” aldus chef Thomas Groot.

Dat je hier geweldig kunt dineren is niet onopgemerkt gebleven. 212 heeft namelijk van Michelin een inmiddels de tweede ster in ontvangst mogen nemen voor hun prachtige concept!

Reviews
"212" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Amstel 212, Amsterdam
4.7 out of 5 stars - 137 votes Uitmuntend
9.6
Eten
9.4
Service
9.2
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
  • 10

    Bert R

    Heerlijk eten, fantastische smaakcombinaties. Daarbij mooie en verrassende wijnen en attente en vriendelijke bediening. Het was een genot om de chefs aan het werk te zien, de concentratie en aandacht waarmee de gerechten werden bereid is indrukwekkend.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    16 september 2021
  • 9.75

    Bauke Dijkstra

    Het eten was creatief: een prachtige combinatie van uitgebalanceerde en uitgesproken smaken, en aantrekkelijk opgemaakt. Misschien een beetje minder zout, hier en daar? Het wijn-arrangement was erg goed en spannend, met onverwachte wijnen. De bediening was persoonlijk en communicatief.
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    9 september 2021
  • 9

    Jane

    Personeel is supervriendelijk, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering! Na het betalen en toiletbezoek, zei geen enkel personeelslid gedag terwijl je gewoon langs de bar/open keuken loopt waar men met de hele team achter staat. Het eten was heerlijk en elk gerecht zag er uit als kleine kunstwerkjes.
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    8 september 2021
  • 8.75

    Ella Bot

    Gastvrij ontvangst door Fee waardoor je je gelijk “ thuis “ voelt en daarna zijn we getrakteerd op de meest heerlijke gerechten gecombineerd met uitgelezen wijntjes die deskundig werden gepromoot, kortom een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    2 september 2021
  • 10

    Jos Tjepkema

    Alles ???? perfect !
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    26 augustus 2021
  • 7.75

    Michel Sauerland

    Hele kleine beetjes wijn tegen hoge prijzen, dus als je gaat neem een fles, want daar gaan wel 10 glazen uit. Eten was goed vooral de amuses, maar prijs kwaliteit erg hoog.
    8
    Eten
    7
    Service
    9
    Sfeer
    7
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    18 augustus 2021
  • 10

    Henk Blok

    creatieve gerechten; in elk gerecht heerlijke combinatie van smaken; zeer vriendelijke en gastvrije ontvangst en sfeer
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    16 augustus 2021
  • 9.5

    Simone

    Een geweldige ervaring! Echt een aanrader!
    10
    Eten
    10
    Service
    8
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    11 augustus 2021
  • 9

    CHL

    Heerlijke uitgebreide lunch gehad met bijpassende wijnen. Echt enorm genoten!
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    5 augustus 2021
  • 10

    Ben van Hamburg

    Wat een beleving! Top eten alles op smaak, mooie presentaties! Mooie producten 2 sterren waardig. Ga zo door! wereld lunch gehad. Fijne meedenkende bediening.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    27 juli 2021
  • 9.5

    Noud Veeger

    Trendy was het woord wat ik niet aan kon klikken (ik denk omdat ik functionele cookies heb geselecteerd). Was onwijs lekker, en chef Richard van Oostenbrugge kwam ook gezellig nog een praatje maken. Super!
    10
    Eten
    10
    Service
    8
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    14 juli 2021
  • 10

    Bea Visser

    Een heerlijke middag bij 212 doorgebracht. Wat een feest was het. Spannende amuses, een 6 gangenlunch waarbij we van het ene mooie gerecht naar een nog lekkerder gerecht gingen. Prachtige wijnen gedronken en dat alles voor een heel aanvaardbaar bedrag gezien het 2 sterren michelin niveau. Wij komen zeker terug.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    14 juli 2021
  • 9

    Ed Keizer

    Het eten en de sfeer blijven toch het belangrijkst. Maar de gastvrijheid wil ook wat. Ze waren allemaal prima. Het eten was - zoals we mogen verwachten in dit type gelegenheid - creatief, zorgvuldig, heerlijk! Wat er voor ons uitsprong, was de zorgvuldige manier waarop de koks omgingen met de moeilijkheid van iemand die zo'n gewoon ingrediënt als azijn niet verdraagt. Zo vriendelijk en zo persoonlijk, terwijl het toch heel druk was. De zorgvuldige opbouw van de (vele) gerechtjes, de mogelijkheid om al dat gepriegel van de koks van dichtbij aan te zien - uit alles blijkt dat men er echt op uit is om gasten te plezieren. Dat is gelukt. Voor ons sprongen de amuses eruit als extra verrassend en heerlijk, en de kreeft als verrukkelijk. De Heston-Blumethal-achtige grapjes ('kaviaar die fruit is'; schaafijs uit een eendenpers) dat mag best maar lijkt een niet-noodzakelijke toegift. De kaasplank - daar gaat het om! Die moet vooral altijd blijven. Wat de inrichting/ambiance betreft: de 'bestek-la' voor gasten is een vondst; dat er op je servet gelet wordt maakt je gelukkig - en ja, de rest is modern-chic dus daar mankeert niks aan. De complimenten zijn voor het eten en alle personeel - dat maakt deze tent.
    9
    Eten
    10
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    9 juli 2021
  • 10

    Ad Wijgerde

    De dik verdiende tweede Michelinster hangt inmiddels naast de voordeur en om de hoek hebben ze inmiddels een tweede zaak geopend met laagdrempeliger concept. We kregen een plaatsje centraal aan de bar met prima uitzicht over de keuken. Nieuwe gezichten in de bediening en de vertrouwde gezichten van de chefs. Als aperitief een Riesling 2019 van Frey die uitstekend beviel. Ernaast het fingerfood trio waaraan de laatste hand werd gelegd met een gloeiend hete punt. Om te starten een dun krokant kuipje waarin crème van oude kaas aangemaakt met zwarte truffel en afgewerkt met verse kruiden. Mooi hoog op smaak met crispy textuur, heerlijk! Een gestoomd broodje met salade van kreeft gekruid met tandoori en afgewerkt met het kort geschroeide rolletje rugspek van wolvarken. Verfijnde smaakjes. Als afsluiter een tarteletje gevuld met salade van sardientjes aangemaakt met munt en gezouten citroen waarop een kogel van harissa. Een smaakbom, wow. De amuse was een ceviche bereiding van stukjes zeebaars gegaard in een tijgermelk op basis van passiefruit. Eromheen een nestje opgebouwd met slanke koolrabi paaltjes en erop foreleitjes gewassen in sambai. Aan tafel afgewerkt met met een vinaigrette op basis van kokos, limoen en olie van Kaffirblad. Hele frisse smaken met exotische toetsen en aangename texturen. We waren helemaal gereed voor het echte werk. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd met kennis van zaken. De Monts Damnés Sancerre 2018 van Gérard Boulay. De geur van vers gemaaid gras kwam je tegemoet, in de mond complex en verfijnd. Ernaast een nieuw gerecht. Rolletjes van dunne plakken courgette gevuld met het vlees van super verse noordzeekrab waarbij een courgettebloem gevuld met krab, ui ringen, dotjes avocadocrème en borage cressjes. Aan tafel afgewerkt met een hele frisse citrus-jalapeño vinaigrette. Eten met de lepel voor het beste resultaat. Het lekkerst vond ik de gevulde bloem die de delicate smaak van de krab nauwelijks beïnvloede. De wijn vulde het gerecht aan met zijn heerlijke aroma, genieten! (9,25) Verder met een hele luxe Chablis 1e Cru Fourchaume 2018 van William Fèvre. Heerlijk aroma met florale tonen, verfijnd in de mond met mooie zuren en aangename mineraliteit. Ernaast het bekende maar licht verbeterde gerecht met strakke presentatie op zwarte borden. Gelei van gerookte tarbot afgedekt met Perle Imperial kaviaar waarin een kogel roomijs van gillardeau oester met plasje olie van hazelnoot. Wow, allemaal net even intenser dan vorige keer. De voortreffelijke wijn kreeg het hierdoor wel ietsje moeilijker maar hij bleef keurig overeind naast deze decadente smaken. (9,75) Uit Zuid Afrika de Ava 2019 van Rall gemaakt van Chenin Blanc in een complexe, verfijnde minerale stijl met een vleugje hout. In een schaaltje flinke stukken kreeft (staart en schaar) geroosterd op de barbecue met zolderspek in een schuimige vin jaune saus. Waarbij kleine gnocchis met garnalen xo saus en dunne plakjes champignon. Het geheel was afgewerkt met fijn geraspte Tasmaanse wintertruffel. Een hoofdrol voor de heerlijke kreeft met krachtige toets van spek in fantastische saus. Ook de gnocchis met garnaal waren mooi hoog op smaak. De wijn was een schot in de roos, toppie! (10) Uit Spanje Brisat de Montsant 2018 van Terroir Sense Fronteres. Een natuurlijk vergiste Grenache Blanc, goud geel in het glas, vleugje oxidatief met aangename kruidigheid, speciaal! Op een zwart bord een strakke presentatie. Noordzeetongfilet gevuld met kappertjes en gemalen hazelnoot waarop krokantjes van huid en vin, ernaast Hollandse garnalen in een een hollandaise gekruid met dragon en aan de andere zijde Hollandse garnalen met krokante kopjes. De delicate tong kreeg veel smaak mee door de krachtige vulling en volle smaken van het garnituur, de complexe wijn maakte het feestje compleet. (9,5) Voor bij het pièce een Italiaanse Monte Aribaldo 2018 van Marchesi di Gresyn, diepe transparante kleur, mooie zuren met aangename kruidigheid. Ernaast een verbeterde versie van Anjou duif ‘a la Romaine’. Op karkas gestoomd, op de barbecue geroosterd en met de brander geschroeid, met onder de huid tapenade van olijf aangemaakt met het uitlekvocht van ansjovis. Op het grijze bord een drukke presentatie. Borstfilet met ernaast de poot, het haasje, hartje en ravioli's gevuld met orgaanvlees waarbij krokantje plaatjes van kippenhuid en gebakken cantharellen. Het geheel was afgewerkt met schuimige cantharellenjus en de eigen jus gekruid met jeneverbesjes. Cuisson en smaken waren helemaal top! De wijn vulde het gerecht aan met zijn zuren en heerlijke aroma, subliem. (10) Als dessertwijn de inmiddels bekende Zweigelt Auslese 2018 van het gerenommeerde huis Kracher die deed denken aan aardbeien op lichte siroop. Ernaast een barbereiding met de Hatsuyuki molen. Verse kersen waarover een vinaigrette van rode peper en het vers geschaafde vlierbloesem granité. Goede texturen met verfijnde smaken. De sappige kersen in de hoofdrol waarbij toetsen van lychee en rozen. De wijn was keurig in balans. (9,25) We sloten af met een krachtige espresso met drie heerlijke friandises en een keuze van de pralinekist. Top uitvoering van de canelé de bordeaux en madeleine. Bediening was uitstekend verzorgd, keurige presentaties van wijn en spijs met veel gezelligheid en complimenten voor de wijn selectie. Het opbouwen van de inmiddels zeer uitgebreide kaasplank met bijna uitsluitend Nederlandse kazen was weer een lust voor het oog. Samengevat kunnen we kort zijn, het was wederom een topbeleving. Gerechten met veel smaakbeleving en originele smakencombinaties waarnaast geweldige begeleiders in een gezellige informele ambiance. Bedankt!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    8 juli 2021
  • 10

    Sander Bakker

    Een super ervaring! Gastvrij personeel, bijzondere smaakcombinaties en mooie wijnen. Zeker een aanrader voor iedereen die van hoogstaand eten houdt. Voor mij zeker nog een tweede keer
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    1 juli 2021
  • 9.75

    Bar

    Alles wordt met veel passie gemaakt.
    10
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    30 juni 2021
  • 8.75

    Corine

    'Heerlijk' lunchmenu was fantastisch, een wijnarrangement erbij genomen. Wijn erg duur voor hoeveelheid in glas. Verder enorm genoten.
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    22 juni 2021
  • 6

    Edwin Van der wal

    Misschien omdat het een Heerlijk aanbieding was en omdat de eigenaren niet werkten op een maandag.... Het personeel was kortaf, geirriteerd, dacht niet mee en behandelde ons als kleine kinderen die voor het eerst in een restaurant waren geweest. Even buiten het feit dat de combinatie van (dikke) mondkapjes, afzuiging van de (open) keuken en de luide muziek het vrij lastig maakte om het personeel te verstaan en dat was niet alleen voor onze tafel.
    8
    Eten
    6
    Service
    6
    Sfeer
    4
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    13 oktober 2020
  • 10

    jaron shaya

    Geweldige ervaring, het restaurant maakte al mijn verwachtingen waar!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    7 oktober 2020
  • 10

    Ingrid Labadie

    Het beste restaurant van Amsterdam. De Chefs in de keuken, de bediening, allemaal TOP. Wat ze daar aan gerechten maken, de smaakcombinaties. Voor de ware culinaire liefhebbers. Chapeau!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    16 september 2020
  • 10

    Hugo

    Vanwege de aantrekkelijke lunchactie mijn tienerdochters meegenomen om ze Michelinsterren experience te geven. Ons gezin heeft genoten van topklasse eten en leuke interactie met de keuken!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    13 september 2020
  • 9.75

    Haroun Hijman

    Fantastische middag gehad met een vriendin. Prachtig mooie gerechten die een voor een super in balans waren en dus een perfecte smaak. De brigade van zowel keuken Als bediening was grandioos . Ik kom zeker binnenkort met mijn man keertje terug
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    10 september 2020
  • 9.75

    Bart J

    Fantastische lunch voor twee personen, staycation = uit eten in je eigen stad. Gerechten met een verhaal bijvoorbeeld: aardpeer met Hollandse garnalen, duif, aardbeien met schaafijs en hilarisch appeldessert. Leuke informele service, goede wijnen per glas. Dikke aanrader.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    4 september 2020
  • 9.5

    Alex

    Geweldige ervaring zo aan de keuken. Je kunt precies zien hoe de gerechten bereid worden. En de chefs vertellen enthousiast over hun creaties. En de sommelier over de bijpassende wijnen. Heerlijk geluncht in een relaxe sfeer waar we echt super lekker gegeten hebben en ons meteen op ons gemak voelde. Hier komen we zeker nog eens terug
    10
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    3 september 2020
  • 9.75

    Detlef Geerlings

    Heel lekker eten en creatief opgediend. De bediening was erg vriendelijk en gaf haast het idee dat je bij vrienden aan het eten was in plaats van in een restaurant. Ik kom zeker nog eens terug !
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    24 augustus 2020