5-gangendiner
5-gangendiner

De Herberg van Smallingerland

2 2 9221SP Rottevalle Nederland
Chef
Kees Meinderts
Sommelier
Aukje Westerhof
Maître
Freddy Bult
HEERLIJK Top 500

In het hart van Rottevalle vind je één van de beste restaurants op Friese bodem: De Herberg van Smallingerland. De monumentale herberg stamt uit 1791 en is sindsdien een sfeerbepaler in het idyllische Friese dorp. In dit gastvrije restaurant wordt de Nederlandse keuken gekoesterd met een vleugje nostalgie. De historische details komen ook terug in het interieur en creëren echt een warme sfeer.

De nieuwsgierige gast kan via de bar een kijkje in de keuken nemen. Door de open keuken heb je goed zicht op de verrichtingen van de brigade. Vanaf februari 2021 is Kees Meinderts als chef in de keuken. Met zijn gedegen ervaring bij De Librije en landgoed Lauswolt geeft hij hiermee een volledig nieuwe impuls aan de keuken. Daarbij blijft de basis onverminderd lokaal en kwalitatief. 

Je beleeft een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken biedt. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd. Kees kookt al vele jaren op topniveau en zijn motto daarbij: ‘Het moet memorabel lekker zijn!’ De Herberg van Smallingerland koestert de Nederlandse keuken en werken bij voorkeur met producten uit de directe omgeving en die producten delen zij graag met jou. 

Erkenning
HEERLIJK Top 500 14.0 | Gault&Millau Lekker Top 500
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
88.7%
Reviews
8.9
Eten
8.9
Service
8.9
Zeer goed
71
8.8
Sfeer
8.9
Gastvrijheid