STAR-Edition 3-gangenlunch
STAR-Edition 3-gangenlunch

Tapisco

Kneuterdijk 11 2514 EM Den Haag Nederland
Chef
Marcel van der Kleijn
Sommelier
Ashlyn
Maître
Shayan
HEERLIJK Top 500

TAPISCO | SPANJE OP JE BORD MET TAPAS EN PETISCOS

Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten van restaurant Tapisco. Dit restaurant heeft zijn thuis gevonden in een historisch pand waar ooit boekhandel De Vijf Vocalen meer dan 300 jaar gevestigd was, gevolgd door enkele jaren als Mees Pierson Bank.

COCKTAILS BIJ TAPISCO

Cocktails spelen een belangrijke rol in het concept van Restaurant Tapisco. De blikvanger in de zaak is ongetwijfeld de prachtig uitgeruste bar die centraal in de ruimte staat. Boven de bar hangen zes grote Spaanse hammen te rijpen. De bartenders draaien hun hand niet om voor zowel klassieke cocktails als eigentijdse creaties. Naast de altijd verkrijgbare Spaanse hammen, kun je 's avonds kiezen uit een uitgebreid aanbod van tapas en petiscos. Denk aan heerlijke empanada's, de beroemde Gilda (een pintxo uit San Sebastian), macarons met inktvis en tonijn, kiphaasjes, gamba's piri piri, en nog veel meer.

Het karakteristieke pand aan de Kneuterdijk heeft meer dan 300 jaar dienstgedaan als de bekende boekhandel De Vijf Vocalen. Antieke en brocante elementen aan de lampen vullen de moderne ruimte, afgewisseld met authentieke handgeschilderde Portugese vloertegels en het bronzen mozaïek van de bar. De kraakheldere witte keuken, vervaardigd van Corian, harmonieert prachtig met de handgeschilderde Spaanse tegels rondom de grote spiegels, wat optisch ruimte creëert. Vanaf de Chef's tafel op de verhoogde bank kun je de koks de tapas zien bereiden terwijl ze worden geserveerd. Aan de andere kant van de keuken staat een enorme wijnklimaatkast met een uitgebreide collectie topwijnen uit Spanje en Portugal. Achter in de zaak bevindt zich een verhoging met een ouderwetse klinkervloer en aan de muur een oude boekenkast, als eerbetoon aan boekhandel De Vijf Vocalen.

Daarnaast is het restaurant in bezit van een Bib-Gourmand

Erkenning
HEERLIJK Top 500 Bib Gourmand
Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard
Beschikbare dieetwensen
Vegetarisch
Faciliteiten
Terras Rolstoeltoegankelijk
Sfeerwoorden
Stijlvol Trendy Zakelijk
Keuken
Internationaal Spaans Vis Vegetarisch
Hoeveel mensen raden dit restaurant aan
100%
Reviews
8.8
Eten
8.9
Service
8.8
Zeer goed
37
8.6
Sfeer
8.9
Gastvrijheid