HEERLIJK.nl
vier het leven
NIEUWSTE NIEUWE!
Door Dijlan van Vlimmeren
Dijlan van Vlimmeren is bezeten van eten. Na haar studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg ontwikkelde ze zich als culinair expert bij het AD Rotterdams Dagblad. Ze heet de oprichter van de populaire rubriek De Gouden Pollepel in deze krant. Ze vervolgde haar carrière als algemeen manager bij Sfeerhoreca, destijds het grootste concern in het Rotterdamse nachtleven, en daarna bij tweesterrenchef François Geurds. Sinds 2019 is ze hoofdredacteur van het tijdschrift SMAAKmag. en ghostwriter van verschillende (kook)boeken waaronder Shirma’s Soul Kitchen en Chef Rotterdam.
8.4
Zinc
ONOPVALLEND GOED

Bij HEERLIJK.NL raken we nooit uitgekauwd. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe parels, naar nieuw talent, naar plekken die onze verwende smaakpapillen nog weten te betoveren. Elke week nemen we verspreid over het land een aantal heerlijke nieuwkomers onder de loep. Dit keer zijn we te gast bij het Rotterdamse restaurant Zinc, waar verscholen in het Scheepvaartkwartier met lol en liefde wordt gekookt.

Met publiekslieveling Bar Berta, Zeezout dat terecht teert op een Michelinster en Loesje Tieleman die stevig aan de weg timmert als (bijna-)buren zou je bijna vergeten dat in datzelfde blok nog een restaurant schuilt. Zinc is in dit geheel bijna onzichtbaar maar parten lijkt dat het bescheiden restaurant niet te spelen. Het zit deze avond vol bij Zinc, zoals elke avond, zo wordt ons later ingefluisterd.