HEERLIJK.nl
vier het leven
NIEUWSTE NIEUWE!
Door Dijlan van Vlimmeren
Dijlan van Vlimmeren is bezeten van eten. Na haar studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg ontwikkelde ze zich als culinair expert bij het AD Rotterdams Dagblad. Ze heet de oprichter van de populaire rubriek De Gouden Pollepel in deze krant. Ze vervolgde haar carrière als algemeen manager bij Sfeerhoreca, destijds het grootste concern in het Rotterdamse nachtleven, en daarna bij tweesterrenchef François Geurds. Sinds 2019 is ze hoofdredacteur van het tijdschrift SMAAKmag. en ghostwriter van verschillende (kook)boeken waaronder Shirma’s Soul Kitchen en Chef Rotterdam.
8.4
Pesca Rotterdam
Rotterdam
NEUSJE VAN DE ZALM

Bij HEERLIJK.NL zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe parels, naar nieuw talent, naar plekken die onze verwende smaakpapillen nog weten te betoveren. Elke week zoomen we in op een heerlijke nieuwkomer; een restaurant dat korter dan een jaar is gestart of herstart en een plek in de spotlights verdient. Dit keer zijn we te gast bij Pesca in Rotterdam, een funky vistheater waar koerswijzigingen aan de orde van de dag zijn.

Het is linke soep om een vergelijking te trekken tussen Amsterdam en Rotterdam. Dat gaan we dan ook vooral niet doen. Sterker, we kunnen dat in dit geval niet eens doen want we hebben nooit bij Pesca Amsterdam gegeten. Mede-eigenaar Sven Sallaerts waagt zich er wel aan: de bar in Pesca Rotterdam is ‘veertig keer mooier’ dan in Pesca Amsterdam. Het is inderdaad een oogverblindende bar. Nog gaver in dit funky visrestaurant vinden wij het toilet: een modern, abstract kunstwerk à la Keith Haring zonder begin en zonder eind.