HEERLIJK.nl
vier het leven
NIEUWSTE NIEUWE!
Door Dijlan van Vlimmeren
Dijlan van Vlimmeren is bezeten van eten. Na haar studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg ontwikkelde ze zich als culinair expert bij het AD Rotterdams Dagblad. Ze heet de oprichter van de populaire rubriek De Gouden Pollepel in deze krant. Ze vervolgde haar carrière als algemeen manager bij Sfeerhoreca, destijds het grootste concern in het Rotterdamse nachtleven, en daarna bij tweesterrenchef François Geurds. Sinds 2019 is ze hoofdredacteur van het tijdschrift SMAAKmag. en ghostwriter van verschillende (kook)boeken waaronder Shirma’s Soul Kitchen en Chef Rotterdam.
9.1
Noor
BUITENCATEGORIE

Bij HEERLIJK.NL zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe parels, naar nieuw talent, naar plekken die onze verwende smaakpapillen nog weten te betoveren. Elke week zoomen we in op een heerlijke nieuwkomer; een restaurant dat korter dan een jaar is gestart of herstart en een plek in de spotlights verdient. Dit keer zijn we te gast bij Noor in Groningen, waar in een schattig kerkje de sterren van de hemel wordt gekookt.

Dat Noor geen terras heeft, dat begrijpen we. De overbuurman, Cosun Beet Company, produceert bij tijd en wijle een weeïge lucht die ik niet kan waarderen. Vervloeken zullen ze de suikerfabriek echter niet. Want zonder Cosun Beet Company, voorheen Suiker Unie, was er aan de Zuiderweg in wijk Hoogkerk geen kapel en had Noor niet dat schattige onderkomen dat het nu heeft. Dit katholieke kerkje is iets minder dan een eeuw geleden gebouwd voor de Brabantse werknemers van de suikerfabriek.