3-gangendiner
3-gangendiner

Cristó

Oude Haven 11 4301JJ Zierikzee Nederland

Wandelend over de Oude Haven vindt je, tegenover de Museumhaven, Restaurant Cristó. De gloed van het sfeervolle interieur verlicht de straat. Je loopt via de rijtuiggroene deur naar binnen waar je verwelkomd wordt. Neem plaats aan een van de mooie tafels en laat de avond als een warme deken over je heen komen.

Cristóbal de Mondragón, Spaans veldheer uit de 16e eeuw, is de naamgever. Hij belegerde Zierikzee in 1576 in opdracht van Koning Filips II van Spanje en nam de stad in. En sindsdien is zijn naam onlosmakelijk aan Zierikzee verbonden. Hij logeerde destijds aan de Oude Haven. 

In Restaurant Cristó is het geroezemoes van het keukenteam overdag al duidelijk waarneembaar. De chefs bereiden het diner voor, gebaseerd op de Franse cuisine (‘la bistronomie’) met invloeden vanuit Baskenland, waar, niet toevallig, het plaatsje Mondragon aan de voet van die gelijknamige drakenberg ligt. Dat wordt vast een belevenis! Het klassieke interieur oogt warm en gezellig. Vanaf jouw tafel kijk je uit over de binnenhaven en heb je zicht op de open keuken, of je geniet van het zicht op de binnentuin met fontein. Topwijnen uit Europa, die ook nog eens betaalbaar zijn, maken het kiezen lastig. 

Dat dit een restaurant is waar je naar toe moet, is ook door Michelin bevonden. Sinds 2022 hebben zij een eervolle vermelding in de gids gekregen.

Erkenning
13.0 | Gault&Millau
Betaalmogelijkheden
American Express
Faciliteiten
Aan het water
Sfeerwoorden
Chic
Keuken
Frans
Reviews
7.6
Eten
8.1
Service
8.2
Zeer goed
13
8.4
Sfeer
8.5
Gastvrijheid