Reserveren zonder aanbieding
NIEUW!
Kook Atelier
Bij dit restaurant kun je regulier reserveren. Je kiest in het restaurant wat je wil eten en drinken, zonder specifieke aanbieding.
ma
di
wo
do
vr
za
zo
Prijsindicatie | € € € €

Kook Atelier

Oost 76 1794 GR Texel (Oosterend) Nederland

Kook Atelier presenteert het menu Served by Nature. Vijftien smaakmomenten in een signature menu met onder andere verschillende amuses, teasers en brood met dip. Een culinair avontuur langs alle elementen voor 99 euro per persoon.

Op Texel vind je het Kook Atelier. De keuken heeft een inslag van kweken, fourageren en conserveren. Dit  zorgt voor een licht, fris en uitdagend menu, waarbij veel gebruik wordt gemaak van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp en schaaldieren. Daarnaast serveren zij ook de door de boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden. Kortom: een menu waarin de natuur het hoogste én laatste woord heeft. 

Bij het Kook Atelier verrassen ze je graag met een nieuwe eetbare wereld op Oost. Bij de eerste zonnestralen vind het team op het Wad, in de weilanden, het bos en de tuunwallen op Oost. De perfecteplek om te fourageren, oftewel wildpluk. Daarnaast hebben ze samen met onze eigen teler en boer een zaai & oogstplan opgesteld. Het op biologische wijze kweken van bijzondere groenten, om zo het gehele jaar door verse groenten in het menu te verwerken. In de winter conserveren ze bij het Kook Atelier de oogst; van fermenteren tot pekelen. 

Bewust genieten is de basis van het menu, gedefineerd door contrasten in smaak en structuur. De gerechten geven niet alleen een invulling aan het van 'kop tot staart' principe, maar het menu gaat net een stapje verder; culinair genieten van 'kop tot graat'. Geniet van vis en vlees uit de rook & dryaged kast. Het Kook Atelier...van fine dining tot ruwe ambacht, ze nemen je graag mee in deze spannende eetbare wereld. 

Erkenning
HEERLIJK Top 500 14.0 | Gault&Millau
Betaalmogelijkheden
Visa Mastercard
Meer over Kook Atelier