HEERLIJK10Daagse FAQ

Wanneer is de HEERLIJK10Daagse winnaarseditie?
De HEERLIJK10Daagse is van 17 t/m 26 januari 2020.

Vanaf wanneer kan ik reserveren?
Vanaf 3 januari 2020 kan gereserveerd worden.

Hoe kan ik reserveren?
Bij het kopje ‘10daagse’ kun je een reservering maken. Hier kun je zoeken naar een specifiek restaurant of je kijkt wat er in de buurt is van de door jouw opgegeven regio. Je kunt dat doen middels een postcode/plaatsnaam in te vullen en de maximale reisafstand d.m.v. het aantal kilometers hemelsbreed op te geven. Dan verschijnt een lijst met restaurants die voldoen aan de door jou opgegeven criteria. Wanneer je een restaurant aanklikt zie je verdere restaurantinformatie en de mogelijkheden tot reserveren.

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen?
Je kunt de reservering wijzigen door te klikken op de wijzigingslink in de bevestigingsmail. Daarmee log je gelijk in en kom je bij jouw reservering terecht. Als je een account hebt kun je ook inloggen via de website www.heerlijk.nl en klikken op 'mijn reserveringen'. Daar kun je de betreffende reservering selecteren. Bij het kopje 'wijzigen' zie je wat mogelijk is om te wijzigen: de datum, het tijdstip, het aantal personen of een opmerking voor de chef. Het systeem geeft automatisch aan wat mogelijk is voor jouw reservering. Is bijvoorbeeld geen andere voorkeursdatum te selecteren, dan zijn voor die dag geen plekken meer beschikbaar. Hetzelfde geldt voor het tijdstip en het aantal personen, een tijdstip kan er niet tussen staan omdat deze bijvoorbeeld al volgeboekt is, of omdat het restaurant op dat moment geen gasten ontvangt.

Hoe kan ik annuleren?
Je kunt de reservering annuleren door te klikken op de annuleringslink in de bevestigingsmail. Daarmee log je gelijk in en kom je bij jouw reservering terecht. Als je een account hebt kun je ook inloggen via de website www.heerlijk.nl en klikken op 'mijn reserveringen'. Daar kun je de betreffende reservering opnenen en klikken op 'annuleren'. Op deze manier worden de door jouw gereserveerde plekken direct vrij gegeven in het systeem en krijgt het restaurant bericht van de annulering. Indien je 24 uur van te voren annuleert is dit kosteloos, daarna kan het restaurant kosten in rekening brengen. De annulering is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt. 

N.B. Telefonisch of per e-mail bij het restaurant zelf annuleren is dus niet mogelijk! 

Waarom staan er geen telefoonnummers bij de restaurants?
De reserveringen en annuleringen worden elektronisch verwerkt en zijn gekoppeld aan een database. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden voor de restaurants is het daarom niet mogelijk om telefonisch bij het restaurant te reserveren dan wel te annuleren. 

Ik heb gereserveerd, maar geen bevestiging ontvangen, hoe kan dat?
De kans is groot dat de bevestiging in de spamfilter is blijven hangen. Kijk deze daarom goed na! Staat deze niet in de spamfilter? Log dan in op de website www.heerlijk.nl/10daagse en kijk bij het kopje ‘mijn reserveringen’, daar zie je een overzicht van de door jouw gemaakte reservering(en). Per reservering kun je op details klikken en zie je de mogelijkheid om de bevestiging te printen. Staat je reservering daar niet tussen? Dan is er wat misgegaan bij het maken van de reservering en is deze helaas niet gelukt.

Wat houdt het menu in?
Het HEERLIJK10Daagse menu bestaat uit een 3-gangenlunch en/of een 3-gangendiner. Elk restaurant serveert een eigen menu en kan bepalen of zij plekken vrijgeven voor lunch en/of diner.

Welke prijscategorieën zijn er?
Afhankelijk van het gebruikelijk prijsniveau, zijn de restaurants ingedeeld in verschillende prijscategorieën:
- Toprestaurants: € 23,50 (lunch) of € 28,50 (diner).

Restaurants die in het bezit zijn van een Michelinster vragen een toeslag van € 10,- per ster, en dat ziet er als volgt uit:
- 1 Michelinster: € 33,50 (lunch) of € 38,50 (diner)
- 2 Michelinsterren: € 43,50 (lunch) of € 48,50 (diner)

En ja, deze HEERLIJKe prijzen gelden voor iedereen aan tafel!

Zijn de drankjes ook inbegrepen in het menu?
Nee, de menuprijs is enkel voor de 3-gangenlunch of het 3-gangendiner per persoon, zonder drankjes.

Hoe betaal ik?
In het restaurant wordt de gehele rekening voldaan. Vooraf hoef je niets te betalen.

Kan ik ook gaan lunchen?
Sommige restaurants bieden naast diner ook lunch aan. Dit staat aangegeven in het profiel en bij de reserveringsmogelijkheden.

Ik volg een speciaal dieet, wat nu?
Indien je dieet- en/of allergiewensen hebt, kun je dit aangeven bij het maken van de reservering. In een speciaal vlak met ‘opmerkingen voor de chef’ krijg je daartoe de mogelijkheid. De restaurateur zal zich zoveel mogelijk (eventueel in overleg) aan jouw wensen proberen aan te passen. Uiteraard is het verstandig om bij binnenkomst deze wensen (nogmaals) kenbaar te maken. Indien je bent vergeten om de wensen kenbaar te maken, kan je het beste contact opnemen met het restaurant om deze alsnog kenbaar te maken. Zo is het restaurant tijdig op de hoogte om op de wensen in te kunnen spelen.

Tot hoe laat kan ik reserveren?
Je kunt nog tot op de dag zelf reserveren. De mogelijkheid om te reserveren voor lunch is tot 11:00 uur en voor het diner tot 18:00 uur.

Waarom zijn sommige restaurants al vol?
Sommige restaurants kunnen al vrij snel volgeboekt zijn wegens populariteit. De restaurants bepalen zelf het aantal beschikbare plaatsen voor de HEERLIJK10daagse, dit kan verschillen per dag. Soms voegt het restaurant op het laatste moment nog extra plaatsen toe of worden er reserveringen geannuleerd waardoor je op de valreep toch nog een plekje kunt bemachtigen. 

Staat jouw vraag hier niet in vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@heerlijk.nl.