Bas Hoog nieuwe Head Chef Botanica

Nieuws overzicht > Bas Hoog nieuwe Head Chef Botanica

In restaurant Botanica, vallend onder Hotel Voco Den Haag, zal Bas Hoog aan de slag gaan als Head Chef. Met Nederlandse producten en groenten in de hoofdrol brengt Bas Hoog het restaurant naar een hoger niveau.

 

Botanica en Bas zijn een match made in heaven, ze dragen beide een grote passie voor groenten en de duurzame keuken. Bas draait zijn hand niet om voor de oude kooktechnieken, zoals fermentatie, botanische infusies en pekelen, die sinds het begin in het restaurant gebruikt worden. Verschillende fermentatieprocessen zijn zelfs te zien op display in het decor. De focus ligt op Dutch-Cuisine, natuur en kwaliteit zijn belangrijke factoren tijdens het kookproces, waarbij hij de '80% groenten, 20% proteïne'-regel toepast.

 

Bas heeft indrukwekkende ervaringen opgedaan bij onder andere Seinpost*, Le Cirque en Fred**. De afgelopen jaren heeft hij geleerd om met steeds meer groenten te koken, een skill die hij nu kan toepassen bij Botanica. als Head Chef is Bas Hoog naast het restaurant ook verantwoordelijk voor de Ultramarijn Wonderbar, de banqueting en de roomservice.

 

Donderdag 8 september 2022 - Bron: Misset Horeca