RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0243225093

De Nieuwe Winkel

Gebroeders van Limburgplein 7 6511 BW Nijmegen Nederland

De Nieuwe Winkel is een verborgen juweel in de binnenstad van Nijmegen. Het restaurant is de oudste kern van een voormalig weeshuis. De prachtige entree stamt uit de veertiende eeuw. Ooit was dit de basis van een kloosterkerk.

Hier doorbreken ze niet alleen grenzen met het eten. Ook de inrichting is niet wat je normaal aantreft in een restaurant. Er wordt gekookt in een open keuken. Restaurant en keuken zijn één. Dat past bij de filosofie van De Nieuwe Winkel. De afstand tussen de ingrediënten en wat er op je bord ligt zo klein mogelijk maken, dat is wat het restaurant wilt. 

Dat je hier op hoog niveau kunt dineren is ook de culinaire critici niet ontgaan. Zo is De Nieuwe Winkel door Michelin bekroond met 1 ster, door Gault&Millau met 15 punten en door de Lekker gids met een notering op plek 26 van de Top100. Daarnaast viel het restaurant tweemaal in de prijzen via de Restaurant Awards 2022, namelijk in de categorie: 'Beste Biologische Restaurant' en 'Beste Groente Restaurant'. Een hele mooie prestatie! 

Erkenning
Restaurant Awards HEERLIJK Top 100 2 Michelinsterren 1 Groene ster 17.0 | Gault&Millau Plek 7 | Lekker
Meer over De Nieuwe Winkel