RESERVEER NU
Klik op 'telefoonnummer bekijken' om het telefoonnummer van het restaurant te zien. Telefoonnummer bekijken
0174 725 50527

Triptyque

Plein 13 G 2291 CA Wateringen Nederland
Chef
Niven Kunz
Sommelier
Leroy Pechler
Maître
Leroy Pechler
HEERLIJK Top 500

Na de sluiting van zijn met Michelinster bekroonde restaurant Niven* in Rijswijk, opende chef Niven Kunz samen met zijn vrouw Virginie van Bronckhorst - Kunz een nieuwe zaak; Triptyque in Wateringen, een voor hem bekende plek. In het voormalige Wateringse gemeentehuis begon hij in 2006 met restaurant 't Raethuys, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster kreeg. En nu keert de chef terug naar dit bijzondere pand om verder te gaan waar restaurant Niven* geëindigd is: gasten verrassen met eten, drank en gastvrijheid op het hoogste niveau. 

De ‘groentechef’ Niven, heeft zijn liefde voor de mooie producten van het Westland nooit onder stoelen of banken gestoken. Aardbeien, tomaten, radijzen, aubergines, snijbonen: ze zijn allemaal lokaal en daardoor kraakvers. Niet alleen omdat hij dit beter acht, maar omdat hij koken met groenten veel uitdagender en interessanter vindt. Zijn 80/20 formule, waar Niven bekend om staat, houdt in dat 80% van de producten waarmee gewerkt wordt groente is, de overige 20% vlees of vis. 

Restaurant Triptyque heeft maarliefst 14,5 Gault&Millau punten én is een van de elf restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Dat werd op 30 mei 2022 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de nieuwe Michelingids in het DeLaMar in Amsterdam. De groene ster is sinds vorig jaar nieuw geïntroduceerd om restaurants met duurzame gastronomie in het zonnetje te zetten.

Erkenning
HEERLIJK Top 500 1 Groene ster 14.5 | Gault&Millau Plek 75 | Lekker
Betaalmogelijkheden
American Express
Gebruikersfoto's
Reviews
9.3
Eten
9.4
Service
9.2
Uitmuntend
21
8.7
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
Meer over Triptyque