Het Glazen Restaurant Breda 2016

Nieuws overzicht > Het Glazen Restaurant Breda 2016

De locatie voor 3FM Serious Request is dit jaar in Breda. De afgelopen 4 jaar werd daarbij ook het Glazen Restaurant geopend. Dit keer nemen topchefs als Sycro Bakker, Freek van Noortwijk, Niven Kunz, Cees Helder, Soenil Bahadoer en Rutger van der Weel plaats in de keuken. Zij verzorgen daar elke dag lunch en diner. Ze werken samen met studenten van lokale horeca-en toerisme opleidingen: NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC westBrabant).

De stille ramp
Dit jaar wordt aandacht geschonken aan de stille ramp: longontsteking. Elke 35 seconden wordt een leven ontnomen door deze ziekte en ieder jaar sterven er meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. De drie eerdere edities hebben in totaal € 270.000,- opgebracht. 100% van alle opbrengsten wordt geschonken aan 3FM Serious Request.

3-gangenlunch of 4-gangendiner
Dit jaar opent het Glazen Restaurant haar deuren op het Kasteelplein in Breda. Hier zullen de verschillende topchefs samen met de studenten een week lang elke dag een lunch of diner verzorgen. Terwijl de DJ’s van 3FM, voor het goede doel, een week lang niet eten, wordt om de hoek voor hetzelfde goede doel iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau. Een bijzonder contrast. Bij iedere lunch of diner zal een andere topchef culinaire gerechten maken in de keuken van het Glazen Restaurant staan.

Chefs Glazen Restaurant 2016
Dit jaar zullen de volgende topchefs deelnemen:
– Syrco Bakker (Pure C*),
– Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Breda),
– Rutger van der Weel (Katseveer*),
– Cees Helder (Nederlands eerste drie-sterrenchef),
– Bram Helleman (Zout & Citroen),
– Soenil Bahadoer (De Lindehof**),
– Maurits van der Vooren (Latour*/ Huis ter Duin),
– Arjan Kuypers (De Ertepeller),
– Yuri Wiesen (Wiesen*),
– Niven Kunz (Niven*)
– Schil van Coevorden (Conservatorium hotel).

Op zondag 18 december zal Sycro Bakker het Glazen restaurant openen met de lunch! Je kunt reserveren t/m vrijdag 23 december. De lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en het diner van 18:30 tot 22:00 uur.

Founding Partners 
Het Glazen Restaurant draait volledig op haar partners en sponsoren. De Founding partners zijn Mise en Place en Couverts.nl. Ook is er een nauwe samenwerking met initiatiefnemers Staffable Payroll, Mettre a Table, Hanos ISPC Breda, NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC).

Dinsdag 29 november 2016 - Bron: Misset