Joris Bijdendijk komt naar Rotterdam

Nieuws overzicht > Joris Bijdendijk komt naar Rotterdam

Vanaf vrijdag 6 maart kan weer officieel worden genoten in het recent verbouwde Rotterdamse Bar en Brasserie Engels op de Stationshoek van het Groothandelsgebouw. Eerder afgelopen jaar werd Engels overgedragen aan Bibitor, de Vermaat Groep en The Office Operators, na 130 jaar en 4 generaties achtereenvolgend een familie bedrijf te zijn geweest. Engels was na de opening van het groothandelsgebouw in1953 één van de modernste cafés in Rotterdam. Het eerste Café Engels werd al in 1884 opgericht door overgrootvader Engels.

Bouwput
Door de 10 jaar durende verbouwingen aan het Centraal Station en het groothandels gebouw zelf was Engels gesitueerd in een bouwput, hierdoor is veel omzet misgelopen. Mede door deze ontwikkelingen nam familie Engels afstand van hun kenmerkende zaak.

De keuken
Joris Bijdendijk, Executive Chef van Restaurant Rijks (Amsterdam) en onderdeel van De Vermaat Groep zal de eerst komende twee weken samen met collega Gert Hamoen achter het fornuis staan. Hamoen zal hierna blijvend functioneren als chef-kok. Zoals het nieuwe interieur zal ook de menukaart de Rotterdamse gloriejaren van het verleden uitlichten maar met de focus op vandaag. Burgemeester Aboutaleb zal vrijdag 6 maart de officiële openingen bijwonen. 

Dinsdag 3 maart 2015 - Bron: HEERLIJK