JRE The Dutch Masters 2015

Nieuws overzicht > JRE The Dutch Masters 2015

HEERLIJK.nl was aanwezig bij het Juenes Restaurateur d’Europe (JRE) Congres dat plaats vond op 19 & 20 april in Roermond. Elke twee jaar ontmoeten de leden van de JRE op een unieke locatie ergens in Europa, dit jaar dus in Nederland.

Congres
Dit jaar waren er 270 chefs uit 12 landen vertegenwoordigd. Het congres startte op zondag 20 april in het stadhuis van Roermond  waar burgemeester Rianne Donders het congres welkom heette.  Hierna vertrok het gezelschap naar Restaurant One van Edwin Soumang en Bethany DeLong voor de Welcome Party.

Activiteiten
Op maandag 20 april waren de Kruisgangen het decor voor het gezamenlijk ontbijt dat bestond uit regionale specialiteiten en producten. Vervolgens vertrok de partij naar de Munsterkerk waar de conferentie gezegend werd. In het verlengde van de middag vertrok het congres naar Kasteel Hattem voor de “Taste of Holland” Food Fair

Gala Diner
HEERLIJK.nl was aanwezig bij indoor-attractiepark Yumble in Roermond ,het decor voor het avond gala. In een sjiek ingerichte zaal serveerden 30 leden van het Nederlandse JRE segment prachtige gerechten en amuses. De gerechten waren creaties van de volgende restaurants: Xiao Han Ji (Hanting Cuisine – Den Haag), Laurent Smallegange (Restaurant Spetters – Breskens), Jan Marrees (Restaurant Bretelli – Weert), André Gerrits (Restaurant ’t Amsterdammertje – Loenen a/d Vecht) en Edwin Soumang (Restaurant One – Roermond). Ceremoniemeester van deze fantastische avond was Lex Gasseling (Fris –

JRE
Jeunes Restaurateurs d’Europe is een vereniging van jonge restaurateurs die allemaal het talent en de passie voor het vak met elkaar willen delen. De chefs van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. Ze zijn allen thuis in de innovatieve en inventieve kookkunst, zonder de culinaire erfenis uit het oog te verliezen. Daarnaast onderscheiden de JRE-restaurants zich qua locatie, interieur, omgeving en service.