Michelin België en Luxemburg

Nieuws overzicht > Michelin België en Luxemburg

Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelingids Belgie en Luxemburg 2016 onthult. Drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien nieuwe restaurants met een ster!

Een ster
Restaurants in Belgie die een eerste ster hebben ontvangen zijn: Alexandre in Brussel,  dEssensi in ’s-Gravenwezel, Bistrot du Nord in Antwerpen , Le Pilorie in Ecaussines, Danny in Maasmechelen, Le Comptoir de Marie in Bergen, Alain Blanchin in Jezus-Eik en Philippe Fauchet in Luik.
In Luxemburg zijn twee restaurants beloond met hun eerste ster: Favaro in Esch-Sur-Alzette en Guillou Campagne in Schouweiler.

Twee sterren
d’Eugenie à Emilie in Badour is beloond met twee sterren. The Jane in Antwerpen heeft een tweede ster verdiend, en La Villa in the sky is Elsene heeft eveneens een tweede ster mogen ontvangen.

Drie sterren
België behoudt haar restaurants met drie sterren.

Ster verloren
Zes restaurants raken hun ster kwijt, waarvan drie restaurants dicht zijn; a Doux Vent in Ukkel,  d’Hoogh in Mechelen en Ciccio in Knokke. Restaurants Lijsterbes en Vous le Vous in Hasselt pasten hun formule aan. In Luxemburg raakt Becher Gare haar ster kwijt.

Maandag 14 december 2015 - Bron: Heerlijk