Moeder culinair Rotterdam is er niet meer

Nieuws overzicht > Moeder culinair Rotterdam is er niet meer

En dan krijgt het verschrikkelijke nieuws een gezicht: De eigenaren van Asian Glories Jenny Loh en Popo Fan waren aan boord van vlucht MH17.

HEERLIJK Rotterdam
Toen HEERLIJK in 2007 startte met het evenement HEERLIJK Rotterdam kwamen we al snel bij namen als Parkheuvel, Rosso, De Engel, Hermitage, In Den Rust Wat. We stelden aan deze restaurants de vraag wie er nog meer aanwezig moest zijn tijdens dit evenement, zij antwoordden allen; ¨Jenny¨.

Icoon van de gastronomie
Jenny was een icoon voor de Rotterdamse horeca en eigenlijk ver daarbuiten.Als je bij Asian Glories binnenliep op een maandag, zat daar altijd de top van de (Nederlandse) gastronomie. Vraag aan een (sterren)chef in Nederland naar Jenny en iedereen weet wie je bedoelt.

Herman den Blijkers vliegende keep
Toen Herman den Blijker op het eerder genoemde HEERLIJK Rotterdam in 2007 in de ‘problemen’ leek te komen, hij was bijna uitverkocht op dag 1,  belde hij Jenny. Zij kwam met haar frituurpan en ontwapende lach en stond zo extra gerechtjes namens De Engel te serveren. Het volgende jaar deed zij zelf mee.

Slimme zakenvrouw
Al snel kwam ik er achter dat Jenny ook een enorme slimme zakenvrouw was. Als ik een concept wilde testen op haalbaarheid ging ik naar haar. De rekenmachine werd erbij gehaald en er werd tot twee cijfers achter de komma door gerekend. En ze was hier heel snel in. Wat tevens opviel was dat Jenny veel beter Nederlands sprak als ze onderhandelde dan wanneer ze de gastvrouw was.

De gastvrouw
Met volledige oprechtheid durf ik te stellen dat Jenny behoorde tot de beste gastvrouwen van Nederland. Ze gaf iedere gast het gevoel dat ze meer dan welkom waren. Iets wat normaal klinkt, maar iets wat Jenny tot een kunst heeft verheven. De vele reacties die momenteel zichtbaar zijn op social media onderstrepen dit.  

De man achter de vrouw
Persoonlijk dineerde ik ook regelmatig bij Jenny. Je at bij Jenny, Asian Glories was enkel de naam die op de gevel stond. Het eten was altijd van top kwaliteit. Soms wordt er gesproken van de vrouw achter de man. Maar laten we in dit geval niet de man achter de vrouw vergeten. De stille kracht achter het succes van ‘Jenny’. Zijn gerechten waren verfijnd en altijd gemaakt met de mooiste ingrediënten. De smaakcombinaties waren altijd bijzonder en verrassend.

Twee sterren in de hemel
Asian Glories heeft nooit een Michelinster mogen ontvangen. Of dit terecht is of niet doet er eigenlijk niet toe. We kunnen wel stellen dat de hemel gisteren twee grote sterren erbij heeft gekregen.

Ik ga jullie missen....... Veel kracht en sterkte gewenst voor alle naasten en speciaal voor hun zoon Kevin Fan.

Arthur Bassant
(Directeur HEERLIJK)

Vrijdag 18 juli 2014 - Bron: HEERLIJK