Voormalig chef en maître Solo starten in ‘Hermitage’.

Nieuws overzicht > Voormalig chef en maître Solo starten in ‘Hermitage’.

HEERLIJK heeft uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat chef-kok Gerrit van den Berg en maître Isabella Wildtham van het voorheen met Michelinster bekroonde restaurant Solo te Gorinchem binnenkort starten in de Hermitage te Ridderkerk-Rijsoord.  Naar verluidt zal de nieuwe zaak dit najaar nog open gaan, onder een andere naam en ander concept.

Hermitage
Na bijna 20 jaar is het met een Michelin bekroonde sterrestaurant Hermitage op 18 juni failliet verklaard. Op 1 juni “vierde” het restaurant haar 20 jarig jubileum. Het restaurant opende haar deuren in 1994 in Zwijndrecht, nog geen jaar later ontving het een Michelinster. In 1998 zijn ze verhuisd naar Rijsoord.

Solo
Gerrit van den Berg, voormalig sous chef van restaurant Solo, gaat aan de slag als chef-kok bij het nieuwe restaurant. Nadat de chef-kok van restaurant Solo, Mohamed el Harrouchi, een ernstig ongeluk heeft gehad in 2011, heeft van den Berg de taken van de chef-kok overgenomen. Ondanks alle inspanningen van het team, is op 16 september 2014 het faillissement uitgesproken door de rechtbank van Rotterdam.

Min maal min = plus?
Twee sterrestaurants die het helaas niet hebben mogen redden. We gaan er maar vanuit dat de wiskundige formule van “min maal min = plus” ook voor de nieuwe zaak van Wildtham en van den Berg opgaat.

 

Vrijdag 26 september 2014 - Bron: Heerlijk