2 nieuwe leden voor JRE

Nieuws overzicht > 2 nieuwe leden voor JRE

Het was eerder al bekend gemaakt maar het culinaire gezelschap JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) heeft 2 nieuwe leden erbij. De Vrienden van Jacob* (Santpoort-Noord) en Mazie (Den haag) zijn maandag 27 januari officieel toegetreden tot de club.

 

Vriendenclub

De JRE bestaat inmiddels 20 jaar in Nederland en dit genootschap omschrijft zichzelf als een vriendenclub van jonge topchefs, gastheren en gastvrouwen die steeds in beweging zijn om gasten voor zich te winnen. Anno 2014 telt de club in totaal 27 leden.

 

Nieuwe chefs bij de club

Rik Jansma (Basiliek*, Harderwijk) is de nieuwe voorzitter van de JRE, hij heeft het stokje overgenomen van Lex Gasseling (Fris*, Haarlem). Gasseling is nu algemeen bestuurslid.

In 2012 stapte de Vrienden van Jacob nog uit de JRE, nu maken ze hun rentree. Dit is mogelijk door versoepeling van regels en verplichtingen.

Het Haagse restaurant Mazie van Koen Cramer werd benaderd door Jansma om zich bij de club te voegen. Cramer’s chef Takis Panagakis heeft jaren gewerkt in het restaurant van Jansma.

 

JRE voor de HEERLIJK camera

De inauguratie vond plaats bij restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht) en HEERLIJK TV was er bij. Uiteraard werden de aanwezigen voor de camera gevraagd en onderworpen aan pittige vragen. Behalve de nieuwe leden verschenen onder andere Jan & Patricia Marrees (Bretelli*, Weert), Laurent Smallegange (Spetters*, Breskens), Henrie van der Heijden (’t Raadhuis, Heinenoord), André Gerrits (’t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht), Mart Scherp (Scherp, Middelburg) en Jeroen Trimbos (Jérôme, Valkenburg) voor de HEERLIJK camera. Binnenkort het verslag van deze dag online!

Dinsdag 28 januari 2014 - Bron: HEERLIJK