Amsterdam binnenkort tweesterrenchef rijker

Nieuws overzicht > Amsterdam binnenkort tweesterrenchef rijker

Moshik Roth, de chef-kok die met zijn restaurant 't Brouwerskolkje in Overveen twee Michelin sterren behaalde, gaat verhuizen.

Samen met ondernemer en service specialist Salem Samhoud presenteren zij een nieuw horeca concept: lounge- en 2-sterrenrestaurant '&samhoud places'. De locatie is de boulevard van het Oosterdokseiland in Amsterdam, gelegen aan het IJ naast hotel Double Tree by Hilton en op een paar minuten lopen van het Centraal Station.
Aan het einde van het tweede kwartaal zal &samhoud places haar deuren openen en biedt het restaurant plaats aan 50 gasten en de lounge aan 200 gasten.

In &samhoud places komen de werelden van Moshik en Salem Samhoud samen aldus het persbericht. 'We willen hetzelfde: uitblinken in wat we doen en daar iets goeds mee realiseren. Dit concept is nog maar het begin van een gastronomische reis die moet leiden tot vijf vergelijkbare restaurants wereldwijd.'

Eind april kookt Moshik voor het laatst in 't Brouwerskolkje, daarna verwelkomt hij zijn bestaande en nieuwe gasten graag in Amsterdam. Hij geeft aan zoveel mogelijk mensen te willen laten kennismaken met zijn gerechten. 'Een top gastronomische ervaring voor onze gasten moet leiden tot het beste restaurant in de wereld in Amsterdam' aldus de tweesterrenchef.

Dinsdag 24 januari 2012 - Bron: HEERLIJK