Belgische driesterrenzaak sluit haar deuren

Nieuws overzicht > Belgische driesterrenzaak sluit haar deuren

Belgisch restaurant De Karmeliet in Brugge, met drie Michelinsterren, zal in 2016 haar deuren sluiten. Patron-cuisinier Geert van Hecke maakte dit gisteren bekend en hiermee weten we nu al dat België in 2016 één driesterrenzaak armer zal zijn.

Parijs
De chef wilde het nieuws gisteren bekendmaken omdat Michelin ook de nieuwe gids voor 2016 voor België en Luxemburg zou presenteren. Deze presentatie is echter uitgesteld wegens de verschrikkelijke aanslagen in Parijs.

Nieuwe zaak
De Karmeliet zal sluiten, maar van de chefs bereidingen kun je zeker nog genieten bij bistro Refter in Brugge, bekroond met een Bib Gourmand! Daarnaast wil Geert van Hecke samen met zijn vrouw Mireille een nieuwe, kleine zaak openen die zal helpen met alles wat zij in de toekomst nog op culinair vlak willen doen.

Sterren
In 1983 opende De Karmeliet haar deuren en ze haalde na twee jaar de eerste ster. Vier jaar later volgde de tweede ster en vanaf 1996 is De Karmeliet één van de drie Belgische zaken met drie sterren. Of het sterrenrestaurant opgenomen zal worden in de Michelingids voor 2016, en of het zijn drie sterren behoudt, is niet bekend. Ook een nieuwe datum voor de gidspresentatie voor België en Luxemburg is nog niet bekend.

Dinsdag 17 november 2015 - Bron: Heerlijk