Beste chef van Engeland wederom lastig gevallen door het norovirus

Nieuws overzicht > Beste chef van Engeland wederom lastig gevallen door het norovirus

Nadat Heston Blumenthals driesterrenrestaurant Fat Duck (Bray, Berkshire) in 2009 al twee weken zijn deuren sloot wegens het norovirus is het nu, 5 jaar later, ook zijn tweesterrenrestaurant Dinner (London) wat gedurende één week dicht gaat vanwege datzelfde virus.

 

Het virus

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus wat een voedselinfectie kan veroorzaken. Het virus komt voor in rauwe schaal- en schelpdieren en rauwe groente en fruit. Het norovirus zorgt voor opkomende misselijkheid, braken en diarree. Het virus wordt vooral overgedragen van  mens op mens en kan worden voorkomen door de handen regelmatig te wassen.

 

Blumenthal neemt voorzorgsmaatregelen

Public Health Officers hebben de medewerkers van Dinner het advies gegeven vaker hun handen te wassen. Een redelijk beschamende oproep voor een restaurant van dit niveau. Blumenthal zei: ‘We weten hoe besmettelijk dit virus kan zijn en we zullen alle benodigde voorzorgsmaatregelen nemen om onze gasten te beschermen’.

 

Food Safety

James Armitage, Westminster council’s food safety manager, zei: ‘Test resultaten  laten zien dat het norovirus is uitgebroken in restaurant Dinner. De eigenaren hebben het restaurant tijdelijk gesloten en we zijn ervan overtuigd dat dit een verantwoordelijke beslissing is’.

 

All-clear

Het restaurant zal dicht blijven totdat de status all-clear weer is bereikt. Het verzoek van de autoriteiten om de hygiëne procedures te verbeteren, waaronder het frequenter wassen van de handen, zijn per direct ingevoerd door het restaurant.

Een woordvoerster van Blumenthal zei dat al het personeel wat zich ziek voelt thuis blijft voor drie dagen totdat alle symptomen zijn verdwenen.

 

Één keer, nooit meer!

Blumenthal meldde uiterst voorzichtig te zijn omdat hij zich geen twee keer voor de gek wil laten houden door het virus. In zijn driesterrenrestaurant Fat Duck, 5 jaar geleden, werden er 240 mensen getroffen door het norovirus. Ze spraken van de grootste norovirus besmetting in een restaurant ooit.

Maandag 3 februari 2014 - Bron: The guardian