De 7 gekste restaurants van de wereld

Nieuws overzicht > De 7 gekste restaurants van de wereld

Dat restaurateurs steeds weer komen met een nieuw en onderscheidend concept is voor iedereen wel bekend. Sommige restaurateurs denken ‘out of the box’ en komen met de meest bizarre concepten om op te vallen. Maar eten uit een wc-pot of sushi prikken uit een lijk... Sommige gaan net wat verder en de een nog gekker dan de ander. Soms vraag je af hoe ze het kunnen bedenken. HEERLIJK heeft voor u de 7 gekste restaurants ter wereld op een rijtje gezet.
 

1. Vliegend eten

Dinner in the Sky, een restaurant waarbij de gasten een diner kunnen nuttigen in een met propellors aangedreven luchtvaartuig waar stoelen en een tafel aan vast zitten. Dit restaurants is gevestigd bij onze buren in België. Leuk en origineel, maar wat minder voor de mensen die misselijk worden bij turbulentie.

http://www.dinnerinthesky.com/
 

2. Aap als ober

In het Japanse Utsunomiya ligt het restaurant Kayabuki. Dit restaurant hoort in het rijtje thuis van de 7 gekste restaurants ter wereld omdat ze hier een aap als ober hebben. Het beestje waar wij van afstammen komt bestellingen rondbrengen bij de gasten. De makaken apen zijn afgericht en zo ingezet als ober.

Bekijk hier het filmpje: http://youtu.be/iKBIHcy9s7M
 

3. Aardbeving onder het eten 

Onder de grond in het Spaanse Lloret de mar ligt het Disaster Café. Rustig dineren is er niet bij als u hier een hapje wilt gaan eten. De gerechten schudden van het bord tijdens het trillen van het gebouw.

http://www.odditycentral.com/videos/disaster-cafe-where-every-meal-comes-with-a-7-8-earthquake.html
 

4. Diner in dwangbuis

Bij dit bizarre restaurant worden gasten gehesen in een dwangbuis en gevoerd door aantrekkelijke serveersters in zusterkostuum. Every man’s dream! Restaurant Hospitalis Ligt in Riga in Letland. Alleen één minpuntje, de soep wordt geserveerd uit de echte ijzeren ziekenhuis bakjes.
 

5. Penisrestaurant

De naam verklapt al een deel, maar of het echt zo aantrekkelijk is... Het Penis restaurant in Beijing serveert piemels van verschillende dieren. Favoriet is de yak-penis (rundersoort, stier). Het eten van geslachtsdelen zou goed zijn voor je huid, aldus het Chinese Penis restaurant.

http://www.odditycentral.com/travel/guolizhuang-beijing-famous-penis-restaurant.html
 

6. Wc-restaurant

Eten uit een wc-pot is niet de dagelijkse gewoonte van dineren. Dit vierde Wc-restaurant is net geopend in Taiyuan in China en is anders dan anders. Ook zijn de vier Wc-restaurants een groot succes in Azië. Je eet niet alleen uit een wc-pot, maar je zit ook nog is op een wc-pot. Ook het eten dat geresveerd wordt lijkt op de inhoud van een wc, namelijk chocolademouse en bruine soep. Hmmmm...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2416133/New-toilet-themed-restaurant-diners-eat-bidets-opens-China.html#ixzz2h2bEXed1
 

7. Lekkere meid?

Kannibalen kunnen zich legaal uitleven in het Cannibalistic Sushi restaurant in Tokyo. Er worden poppen geserveerd van blote vrouwen. Hierbij wordt de buik opengesneden en kun je vervolgens met eetstokjes de sushi (ingewanden) in bloedrode saus oppeuzelen.

http://otakukokka.com/2013/08/15/japanese-cannibal-restaurant/
 

Het idee van een aantrekkelijk diner is bij de meeste fijnproevers iets anders. Maar weer is wat nieuws proberen is ook leuk. Eet smakelijk!

Dinsdag 15 oktober 2013 - Bron: Quest