De allerleukste Food Festivals van deze zomer!

Nieuws overzicht > De allerleukste Food Festivals van deze zomer!

Het zonnetje schijnt en hiermee verklaren wij het festivalseizoen voor geopend! Houd jij van gezelligheid, lekker eten onder het genot van een drankje en wil je lekker genieten van muziek? Dan is dit artikel echt iets voor jou! De redactie van HEERLIJK is op zoek gegaan naar dé leukste Food Festivals van zomer 2014. Dus pak nu je agenda en plan deze Food Festivals in!

Food Unplugged - 12 juli in Ede
Tijdens deze eerste editie van Food Unplugged ga je op de fiets langs een aantal speciaalboeren. Je ruikt, voelt en proeft wat de herkomst is van verschillende producten! Al deze producten worden ‘s avonds gebruikt bij de eat-in in het buitenrestaurant. Ook kun je bij dit php evenement  op de fiets langs de lokale boeren om een praatje te maken of verschillende workshops volgen. Kaartjes kosten €45,00 en zijn te bestellen op de website.

Haarlem Culinair - 31 juli, 1, 2, en 3 augustus in Haarlem
Dit jaar wordt de 20e editie gehouden van Haarlem Culinair! Tijdens dit driedaagse festival wordt de Grote Markt in Haarlem omgetoverd tot een culinair terrein. Voor een leuk prijsje kun je genieten van het culinaire aanbod van de vele restaurants uit Haarlem en de omgeving. Ook bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Op de zondag is er namelijk een speciaalbiermarkt. Meer een liefhebber van lokale en eerlijke producten? Ga dan naar de Slowfoodmarkt rond de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

ProefPark Haarlem - 22, 23 en 24 augustus in Haarlem
Nog een festival in Haarlem in onze favorieten! Een vernieuwend smaakfestival: tientallen rijdende restaurants, foodtrucks en catercampers presenteren zichzelf op een leuke manier! Je kunt heerlijk genieten van hun gerechten in een van de mooiste parken van Nederland: het Kenaupark. Hecht je veel waarde aan een eerlijke keuken? Dan ben je op dit festival aan het goede adres. Alle deelnemers van dit festival gebruiken natuurlijke, verse ingrediënten, streekproducten en vlees dat niet afkomstig is uit de bioindustrie. En dat voor gewone prijzen! Wat ook leuk is, de FooDieJays! Muziek afgestemd op de sfeer. Naast eten, drinken, lekkere muziek kun je ook terecht voor workshops, kookbattles en demonstraties! Bovenstaande foto is een sfeerbeeld van Haarlem Culinair. Foto is gemaakt door Ad Schaap. 

Preuvenemint - 28, 29, 30 en 31 augustus in Maastricht
Al 30 jaar wordt dit festival georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. Dit festival biedt je de mogelijkheid om verschillende producten te proeven. Van alledaagse producten als saté en stokbroodjes tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook voor een mooi wijntje en een uitstekend verzorgd glas bier zit je hier goed. Leuk weetje: preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement).

Rrrollend Leiden - 29, 30 en 31 augustus in Leiden
Openluchtrestaurants, dertig mobiele keukens en (straat)theater met leuke acts staan op het Pieterskerkplein in Leiden. Van Lola’s Camper tot aan Vers Uit Blik van Rolling Sushi tot aan Yoos. Dit Foodtruck festival met 30 deelnemers heeft voor ieder wel wat wils! Fijn weetje: de toegang is gratis! 

VISSCH scheveningen - 5, 6, 7 september in Scheveningen
Visliefhebbers opgelet! Wil je zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij & restaurants je -als visliefhebber- te bieden heeft? Ervaar het zelf op dit festival aan de Eerste Binnenhaven met uitzicht op de visafslag. Dichterbij de vis kan bijna niet! Naast bijzondere gerechten uit de zee, staat ook beleving en vermaak centraal. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de Haagse band Splendid. Zin om zelf aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor de workshops! Eind juli zijn de kaarten te koop op de website.  


Texel Culinair - 12, 13, 14 september in De Koog
Texel Culinair is een festival voor iedereen en alle leeftijden. Echte bourgondiërs kunnen voor de 11e keer hun hart ophalen in de Dorpsstraat van badplaats De Koog. Alle deelnemers van dit evenement komen uit Texel en organiseren de grootste proeverij van Nederland. Het festival bestaat al meer dan 10 jaar en dat zie je terug in het straattheater, de organisatie, de aankleding, de openingsact en de kwaliteit van de gerechten.

Chefs (R)Evolution - 14 en 15 september in Zwolle
Op zondag 14 en maandag 15 september 2014 vindt de tweede editie plaats van Chefs (R)Evolution plaats. Dit Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival vindt plaats in en rondom Librije’s Hotel en Theater de Spiegel in Zwolle. De organisatie van dit evenement ligt in handen van Jonnie en Thérèse Boer samen met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. Internationale toppers zoals Massimo Bottura, René Redzepi en Grand Achatz brengen een bezoekje aan dit evenement. Benieuwd naar de line up? Deze kun je hier lezen!

Rotterdamse Kost - 18, 19, 20, 21 september 2014 in Rotterdam
Dit festival was niet voor niets een van de hoogtepunten van het World Food Festival in Rotterdam. Ook de tweede editie, een eerbetoon aan de Rotterdamse klassiekers, belooft een hoogtepunt te worden! Het museumpark in Rotterdam wordt omgetoverd tot een festival waarbij je kunt genieten van een écht Rotterdams feestje. Dit festival bevat een goede combinatie van eten, cultuur en muziek in een Rotterdams jasje. Leuke activiteiten zoals de Finale van Rotterdams Kooktalent mag je echt niet missen! Hebben we je warm gemaakt voor dit festival in Rotjeknor? Kaarten kun je online kopen vanaf €6,00.

Vrijdag 4 juli 2014 - Bron: HEERLIJK