De HEERLIJK10Daagse Winnaars mei 2015

Nieuws overzicht > De HEERLIJK10Daagse Winnaars mei 2015

De Kromme Dissel* in haar eerste jaar aan de top!
Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse via HEERLIJK voordeliger kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop is aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aan te hangen. Zo weten de restaurants hoe ze worden gewaardeerd en wordt de kwaliteit van deze deelnemers meetbaar. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op lijstjes en ook uit deze editie zijn weer een paar mooie voortgekomen. Met als belangrijkste, de top 10 beste restaurants van Nederland:  

Landelijke top 10

  1. De Kromme Dissel*                             9,55     (Heelsum)
  2. Chapeau!**                                         9,43     (Bloemendaal)
  3. De Moerbei*                                       9,32     (Warmond)
  4. De Kromme Watergang**                   9,30     (Hoofdplaat)
  5. De Treeswijkhoeve**                          9,27     (Waalre)
  6. De Silveren Spiegel                            9,25     (Amsterdam)
  7. Perceel*                                             9,22     (Capelle aan den Ijssel)
  8. ‘t Raadhuis                                         9,20     (Heinenoord)
  9. ‘t Havenmantsje                                 9,19     (Harlingen)
  10. Basiliek*                                             9,19     (Harderwijk)

Alle winnaars (per provincie) kun je vinden via www.heerlijk.nl/10daagse

Opmars sterrenrestaurants

De ultieme winnaar is De Kromme Dissel* (Heelsum). Leuk detail is dat zij dit jaar voor het eerste hebben deelgenomen aan de HEERLIJK10Daagse.

‘’Prachtig, dit hadden wij zeker niet verwacht, zeker niet in het eerste jaar dat wij meedoen. De HEERLIJK10Daagse was boven verwachting. We zijn met z’n allen super trots!’’ - Ronnie Brouwer, Sommelier de Kromme Dissel

Opvallend is dat dit jaar bijna alleen maar Michelinsterren in de top 10 staan. Vorige jaren is juist gebleken dat sterren niet altijd garant staan voor een hoge notering. Maar dit jaar liegen de reviews er niet om: maar liefst 7 van de 10 restaurants in de landelijke top-10 beschikken over 1 ster of meer.

Een heus winnaarsdiner of lunch?
Omdat culinair minnend Nederland geen genoeg kan krijgen van al dat lekkers, zal ook nu weer een winnaarseditie plaatsvinden. Deze is van 3 t/m 12 juli en reserveren kan vanaf vandaag via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Zorg daarom dat je er snel bij bent met reserveren en deze HEERLIJKe winnende menu’s kan proeven. 

Donderdag 11 juni 2015 - Bron: HEERLIJK