Dineer met de filmsterren mee

Nieuws overzicht > Dineer met de filmsterren mee

Cinema Culinair is een initiatief waarbij je topfilms bekijkt en gelijktijdig de gerechten kan proeven die in de film worden gegeten. Timing is hierin het belangrijkst. Ben je één minuut te laat of één minuut te vroeg dan is het effect weg.

Het idee
Het  idee om gelijktijdig film te kijken en te eten is ontstaan in de Rotterdamse Graaf Florisstraat. In deze straat organiseren de buurtbewoners regelmatig activiteiten waar ze zelf heel erg van houden. Het gelijktijdig eten en film kijken was er één van.

De eerste film
Het is allemaal begonnen in 2008 met de film Sideways, een film over een wijnreis in California. Er werd geprobeerd om precies de dezelfde wijn te drinken op precies hetzelfde moment als de hoofdpersoon. Dit geeft film kijken een hele nieuwe dimensie.

2014
Het Rotterdamse jazzclub/restaurant BIRD heeft het concept in 2012 als eerste overgenomen. BIRD laat haar gasten nu elke maand genieten van een Cinema Culinair. Dit houdt in: een filmhuisfilm, een 5-gangenmenu en de drankjes uit de film.  Het publiek ontvangt het erg goed en het is tot op heden elke maand weer volle bak.

Ambitie
Wies Sanders en Harold Smits, eigenaren van Cinema Culinair, willen heel Nederland kennis laten maken met het concept. Ook brengen ze kookboeken uit voor thuiskoks die het concept Cinema Culinair thuis willen toepassen. Het concept heeft potentie om grote groepen mensen te bedienen. Wies Sanders en Harold Smits verzoeken de filmindustrie dan ook om te experimenteren met gerechten in nieuwe films om zo het concept steeds interessanter te maken.

Dinsdag 25 februari 2014 - Bron: Cinema Culinair