Drie nieuwe leden bij Les Patrons Cuisiniers!

Nieuws overzicht > Drie nieuwe leden bij Les Patrons Cuisiniers!

Les Patrons Cuisiniers organiseerden op 28 januari 2018 voor de derde maal hun ‘Grand Gala des Patrons’. Naast de inauguratie van drie nieuwe Patrons: Egon van Hoof van MOS (Amsterdam), Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter (Holten) en Yuri Wiesen van restaurant Wiesen (Eindhoven), werd tevens de Guide 2018 én het nieuwe loyaliteitsprogramma Les Patrons Cuisiniers Route Culinaire gepresenteerd.

Culinair spektakel
Sinds de oprichting 26 jaar geleden is er in het Nederlandse culinaire landschap veel veranderd, maar het gezamenlijke doel van Les Patrons Cuisiniers is volgens Cees Helder, voorzitter en mede-oprichter, onveranderd gebleven: 'Elk van ons streeft naar perfectie. Altijd.’ Om hun broederschap en passie voor het vak in stijl te vieren komen alle Patrons eenmaal per jaar samen om zij aan zij te koken. Dit gebeurt tijdens het Grand Gala des Patrons dat gisteravond haar derde editie beleefde in Koetshuis de Zadelhoff in Breukelen. De 250 gasten werden met champagne en bites ontvangen waarna ze in de sfeervolle zaal konden genieten van een spectaculair 6-gangendiner waarvoor alle aanwezige Patrons gezamenlijk de mouwen hadden opgestroopt. Een en ander natuurlijk begeleid door prachtige wijnen die door de Patronnes (de gastvrouwen) geserveerd werden. Het diner werd muzikaal omlijst door Michiel Borstlap, een pianist die eveneens weet wat passie is. Als afsluiting was er nog de gelegenheid voor een feestelijke meet & greet met Les Patrons, want samen genieten is waar het voor de Patrons allemaal om draait.

Drie nieuwe Patrons
Voor Egon van Hoof van MOS Amsterdam, Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten en Yuri Wiesen van restaurant Wiesen in Eindhoven was deze avond extra bijzonder. Na het diner werden zij namelijk als Patrons geïnaugureerd. Met deze nieuwe lichting ambitieuze sterrenchefs in hun midden bewijst het culinaire genootschap eens te meer zijn status als dé club voor Nederlands meest toonaangevende smaakmakers en restaurateurs.

Les Patrons Cuisiniers ‘Route Culinaire’
Naast de presentatie van de Guide 2018 werd tevens Les Patrons Cuisiniers Route Culinaire geïntroduceerd. Wanneer gasten voortaan bij een Patron komen lunchen of dineren, kunnen deze ter plekke zijn foto in deze nieuwe Guide laten signeren. Heeft een gast tien handtekeningen van tien verschillende Patrons verzameld dan wordt hem/haar door de Patrons een Magnum Pommery Champagne aangeboden. Bij twintig handtekeningen van twintig verschillende Patrons zullen de gidshouder en diens tafelgenoot/genote tijdens het Grand Gala des Patrons 2019 als persoonlijke gasten van de Patrons worden verwelkomd!

Les Patrons Cuisiniers
Op 14 oktober 1991 richtten Toine Hermsen, Cees Helder, Henk Savelberg, John Halvemaan, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel Les Patrons Cuisiniers op. Sindsdien is dit culinaire broederschap alleen maar sterker geworden. Het vak, volgens elk van hen afzonderlijk, het allermooiste dat er bestaat, is echter ook een mentaal en fysiek zeer zwaar vak. Mede-oprichter en voorbeeld voor velen, John Halvemaan, heeft tot groot verdriet maar volledig begrip wegens gezondheidsredenen zijn lidmaatschap moeten beëindigen. Ook Raymond Prinsen (Patron sinds 1999) heeft wegens gezondheidsredenen zijn lidmaatschap helaas (tijdelijk) op moeten zeggen. Met de inauguratie van Egon van Hoof, Erik de Mönnink en Yuri Wiesen telt het culinaire genootschap dat inmiddels al drie generaties Patrons bestrijkt, met ingang van 2018 nu 23 leden.

Alle 23 leden op een rijtje
De huidige 23 leden van Les Patrons Cuisiniers zijn:
- Regio Noord: Jef Schuur, Lucas Rive, Martin Kruithof en Jarno Eggen.
- Regio Midden: Marcel van der Kleijn, Egon van Hoof, Wilco Berends, Karl van Baggem, André van Doorn, André van Alten, Erik de Mönnink, Lars van Galen, Erik van Loo en Jos Grootscholten.
- Regio Zuid: Thijs Meliefste, Edwin Vinke, Johan van Groeninge, Yuri Wiesen, Soenil Bahadoer, René Brienen, Eric Swaghoven, Toine Hermsen.
- Bangkok: Henk Savelberg.

Afbeelding van links naar rechts: Egon van Hoof, Yuri Wiesen, Erik de Mönnink.


Maandag 29 januari 2018 - Bron: Les Patrons Cuisiniers