François Geurds opent tweede restaurant FG Food Labs

Nieuws overzicht > François Geurds opent tweede restaurant FG Food Labs

In december is het zo ver. Dan opent François Geurds zijn nieuwe restaurant FG Food Labs aan het Hofplein in Rotterdam. Dit nieuwe restaurant in de havenstad gaat zeven dagen per week open  voor zowel lunch als diner. In het restaurant komt een espressobar en gaat Geurds zelf koffie branden.
 

Geurds, in het bezit  van een Michelin-ster met zijn andere FG restaurant, opent zijn FG Food Labs restaurant samen met Danny Dukers. Dukers is onderwijsmanager van de Hogeschool in Leiden. Ze presenteerden het lab voor het eerst op het World Food Festival in Rotterdam. Hier gaf Geurds in het Future Food House een demonstratie van de gerechten zoals ze die in hun nieuwe restaurant FG Food Labs gaan serveren. Zo bereidde Geurds zalm in zoutkorst, gepekeld in filterkoffie.  Op deze techniek met de zoutkorst heeft Geurds patent, alleen hij mag deze hanteren. Geurds gaat zijn nieuwe techniek toepassen bij de bereiding van vis, vlees en groenten.
 

Geurds over zijn nieuwe restaurant: ‘Ik houd van vernieuwing, het ontwikkelen van nieuwe kooktechnieken en heb een diepgaande liefde voor koffie. Al deze ingrediënten kan ik combineren in mijn eigen Foodlab.’
 

FG Food Labs is gelocaliseerd in het centrum van Rotterdam aan het mooie Hofplein. Hier gaat Geurds  zijn nieuwe technieken beoefenen en probeert hij verschillende nieuwe apparaten uit met als doel  de creatie van een unieke bereidingswijzen. Het FG Food Labs restaurant wordt een koffielab en een koffiebar waar Geurds  zelf koffie gaat branden met single origins- koffiesoorten die bestaan uit één type koffieboon uit één regio. Deze single origins gebruikt Geurds  in zijn gerechten zoals de Panna con Tomate of Beef met koffie. 

Donderdag 31 oktober 2013 - Bron: Misset Horeca