Fred wint publieksprijs beste sterrenrestaurant van Nederland

Nieuws overzicht > Fred wint publieksprijs beste sterrenrestaurant van Nederland

Het Rotterdamse restaurant Fred heeft de HEERLIJK10Daagse Star-edition publieksprijs gewonnen. Fred, één Michelinster, wordt door het publiek gewaardeerd als het beste sterrenrestaurant van Nederland. In een nek-aan-nekrace eindigde De Lindehof in Nuenen, ook één ster, op de tweede plaats.

Dat blijkt uit de cijfers waarmee de gasten tijdens de HEERLIJK10Daagse Star-edition de deelnemende restaurants waardeerden. Het verschil tussen winnaar Fred en runner-up De Lindehof bedroeg maar 0,01 punt. Op de derde plaats eindigde De Kromme Watergang (twee sterren) in Hoofdplaat.

Chef-kok Fred Mustert, de naamgever van het winnende restaurant, is verheugd over de waardering door het publiek. ‘Het is fantastisch. Wij bieden altijd de mooiste producten en de beste service. Met de HEERLIJK10daagse ligt de prijs weliswaar iets lager, maar dat zal bij ons nooit ten koste gaan van de kwaliteit.’

Van 8 tot en met  17 november kan weer tegen zachte prijzen gedineerd en geluncht worden bij de (sterren)restaurants. Vanaf woensdag 23 oktober kan gereserveerd worden via de website: www.heerlijk10daagse.nl. Publiekswinnaar restaurant Fred stelt vanwege verwachte drukte extra plekken beschikbaar.

De waardering van de gasten, uitgedrukt in cijfers en reacties, is gekoppeld aan de reservering. Dit maakt het beoordelingssysteem van HEERLIJK betrouwbaar en de uitslag waterdicht.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

1.            Fred* (9.24)
2.            De Lindehof* (9.23)
3.            De Kromme Watergang** (9.15)
4.            ‘t Amsterdammertje* (9.13)
5.            ‘t Nonnetje* (9.13)
6.            De Bokkedoorns** (9.05)
7.            Aan de Poel** (9.05)
8.            Wollerich* (9.04)
9.            Tante Koosje* (9.02)
10.          De Vrienden van Jacob* (8.96)

Een greep uit de toppers tijdens de najaarseditie: Aan de Poel** (Amstelveen), Parkheuvel** (Rotterdam), Calla’s* (Den Haag), La Provence* (Driebergen-Rijsenburg), De Leuf** (Voerendaal), Vis & Ko (Haarlem), Wolfslaar*(Breda), Lyf's (Beetsterzwaag), Librije’s Zusje** (Zwolle), Koriander* (Drachten), De Lindehof* (Nuenen), De Molen* (Kaatsheuvel), Paul Fagel Arsenaal (Naarden) en Dorset (Borne).

Dinsdag 22 oktober 2013 - Bron: Heerlijk