Friese topkok wil na twintig jaar af van Michelinster

Nieuws overzicht > Friese topkok wil na twintig jaar af van Michelinster

Jan Gaastra, eigenaar en chef van Koriander in Drachten, wil zijn Michelinster in 2019 inleveren. Dit is in Nederland nog maar één keer eerder voorgekomen in 2009. In Frankrijk leverde een driesterrenrestaurant zelfs 3 sterren in. Voor hen en ook voor Gaastra werd de druk te groot. Michelin respecteert zijn besluit, schrijft Misset Horeca.

Gaastra heeft al 20 jaar een Michelinster in bezit. De vraag of zij de ster moesten houden of afstaan, bleef branden. “Ik ben bijna zestig en wil een stapje terug doen.” aldus Gaastra.

Gaastra zegt de gepassioneerde kok te blijven die hij altijd geweest is, maar hij wil weer “lekker gaan koken”. Koriander blijft de komende jaren open, maar er zijn nieuwe plannen. Zo wil hij meer aandacht besteden aan zijn Bed & Breakfast, waarbij hij gaat koken voor een kleine groep gasten die ook kunnen overnachten bij zijn woonhuis.

Ster of geen ster, er kan desondanks HEERLIJK gedineerd worden bij Koriander. Je bent welkom om te genieten van prachtige gerechtjes met een gastronomisch 6-gangendiner voor slechts € 49,- per persoon!


Maandag 15 oktober 2018 - Bron: Leeuwarder Courant