Gasten zorgen voor doorstart sterrenchef

Nieuws overzicht > Gasten zorgen voor doorstart sterrenchef

Danny Vanderhoven maakt een doorstart van zijn sterrenrestaurant. Enkele eigen gasten, vrienden en leveranciers verzamelden hiervoor meer dan € 87.000 euro bij  elkaar. ‘’Ik ben blij dat de klanten en leveranciers mij nog vertrouwen’’, reageert de sterrenchef opgelucht.

Faillisement op de loer
Twee jaar geleden besloot Vanderhoven om een eigen zaak in Rekem te beginnen. Het was meteen een bloeiende start en nog geen jaar later haalde hij zijn eerste Michelinster binnen, maar het faillissement loerde.  ‘’ Het spijtige is, dat we eigenlijk ontzettend goed draaiden’’, aldus de sterrenchef. Filip Vanheusden, voorzitter Horeca Vlaanderen, geeft aan dat de loonkosten de Belgische horeca de keel dichtknijpt.

Restaurant Danny
Het idee om te stoppen spookte door zijn hoofd, maar zijn vrouw Ineke, klanten en vrienden bleven hem steunen. Met de verzamelde € 87.000 euro opende Vanderhoven zijn nieuwe restaurant, genaamd Restaurant Danny. Om de loonkosten te besparen doet de sterrenchef alles samen met zijn vrouw en een afwasdame. Vanderhoven geeft aan het rustig te willen opbouwen met een focus op een kleiner aantal klanten per avond. De gerechtjes op de kaart zijn iets aangepast, met laagdrempelige gerechten. Het niveau dat de mensen van de sterrenchef gewend zijn blijft het zelfde!

De sterrenzaak aan de Steenweg in Rekem blijft geopend van dinsdag t/m zaterdag voor diner en vrijdag voor de lunch. 

Dinsdag 8 juli 2014 - Bron: HEERLIJK