Geen derde Michelinster voor Noma

Nieuws overzicht > Geen derde Michelinster voor Noma

Het misschien wel beste restaurant ter wereld, Noma in Kopenhagen, heeft niet de felbegeerde derde Michelinster gekregen. In de nieuwe Michelingids voor 'Main Cities' bllijft Noma op twee sterren staan.

In Denemarken is er verbaasd gereageerd op het nieuwe over Noma. Velen gingen er vanuit dat het restaurant van Rene Redzepi een derde Michelinster zou krijgen, te meer omdat het nummer één is in The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants, de ranglijst met de beste restaurants ter wereld.


Redzepi startte Noma in 2003. Binnen twee jaar behaalde hij een Michelinster. In 2007 volgde een tweede. In 2009 stoomde Noma op naar de derde plaats in de San Pellegrino World’s 50. Vorig jaar stootte hij door naar de nummer één positie.

Michelin laat in een reactie weten dat Noma een toprestaurant is maar dat het nog een lange weg te gaan heeft. ‘Maar op een dag zal het gebeuren, daar ben ik zeker van’, aldus Rebecca Burr van Michelin over de kans op een derde ster voor Noma.

Burr laat tegenover persbureau Bloomberg weten niet inhoudelijk in te willen gaan op de tekortkomingen van Redzepi op dit moment. Ook wil ze niet kwijt hoeveel inspecties er het afgelopen jaar zijn geweest in Noma.


Woensdag 16 maart 2011 - Bron: http://www.missethoreca.nl/