Gratis sterrengerechten in de grote steden van Nederland

Nieuws overzicht > Gratis sterrengerechten in de grote steden van Nederland

De afgelopen tien dagen hebben diverse chef-koks gratis sterrengerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op exquise gerechtjes van de aanwezige chefs. Zo stonden er “HEERLIJK pop-up tafels” op de Dam in Amsterdam,  de Koopgoot in Rotterdam, op het Binnenhof in Den Haag, op het Domplein in Utrecht en op de Grote Houtstraat in Haarlem. De restaurants serveerden gratis gerechten om aandacht te vragen voor de HEERLIJK10Daagse die morgen, 7 mei, van start gaat en duurt tot en met 16 mei. De komende 10 dagen bieden vele top restaurants in Nederland een 3 gangen diner aan voor slechts € 25,-.
 

Tafel midden in de winkelstraat
HEERLIJK maakte een reis door het land met een opgedekte tafel en nodigde willekeurige voorbijgangers uit om gerechten te proeven die door de deelnemende restaurants zijn bereid. Op maandag 6 mei stond de pop-up tafel van HEERLIJK op de Dam in Amsterdam met Jaimie van Heije van restaurant Jaimie van Heije (Ouderkerk a/d Amstel), Jeroen Bavelaar van Posthoorn* (Monnickendam) en Floris Versluijs van In de keuken van Floris (Rotterdam). 

Ook in andere steden waren de sterrenchefs vrijgevig. In de Rotterdamse koopgoot waren dit Erik van Loo van Parkheuvel** (Rotterdam), Fred Mustert van Fred* (Rotterdam) en Martin Strik van Kip (Rotterdam). Op het Domplein in Utrecht schitterden Arnold Meulenbeld van Deeg (Utrecht) en Marcel Hayes van De Burgemeester* (Linschoten).  Zelfs de Tweede Kamer kon niet om de pop-up tafel heen; Midden op het Binnenhof hebben Marcel van der Kleijn & Ronald van Roon van Calla’s*, Bas Kamsteeg van Maxime Denneweg  en Marco van Rutten van Corona (allen gesitueerd in Den Haag) de bezoekers aangenaam verrast.
 

Gul zijn tijdens crisis
De vrijgevigheid van de chef-koks blijft hier niet bij. De komende tien dagen zullen de chef-koks hun gerechten tijdens de HEERLIJK10Daagse met korting aanbieden in hun restaurants. Gasten worden tijdens de HEERLIJK10Daagse in het restaurant verwend met een driegangen menu. Voor slechts € 20,- per persoon kunnen gasten genieten van een driegangen lunch en voor € 25,- per persoon van een driegangen diner. Sterrenzaken mogen een toeslag van € 10,- per ster berekenen. 

Maandag 6 mei 2013 - Bron: HEERLIJK