Heerlijk Dinsdag wordt Heerlijk Week

Nieuws overzicht > Heerlijk Dinsdag wordt Heerlijk Week

Precies een jaar geleden op 9 februari 2010 startte Heerlijk Dinsdag met 16 top restaurants een nieuw verrassend concept voor de slecht lopende dinsdag. In een jaar tijd is het aantal deelnemende restaurants van 16 naar 143 gestegen. En vanaf 14 februari is het zelfs mogelijk om iedere dag van de week een culinaire verrassing te beleven.


Restaurateurs enthousiast over concept.

Restaurateurs zijn erg tevreden over het concept. “Veel nieuwe gasten hebben ons restaurant dankzij dit initiatief weten te vinden en heel belangrijk, ze komen ook terug.” aldus Peter Gast van sterrenzaak ’t Schulten Hues in Zutphen. “Wij doen mee met twee restaurants, (At Sea en onze sterrenzaak Paul van Waarden) en merken significant verschil met onze omzet op dinsdag” aldus een zeer contente Paul van Waarden.


Door het succes van het concept op Dinsdag bereikte de Heerlijk organisatie steeds vaker de vraag of het ook kon worden uitgerold naar andere dagen. Want er blijkt veel verschil te zijn in piekdagen tussen de deelnemers. Restaurants met voornamelijk zakelijke gasten zijn doordeweeks zeer goed bezet, maar hebben wel ruimte voor nieuwe gasten op de zaterdag en de zondag. Zo is het idee ontstaan om het concept uit te breiden naar de hele week en het concept ook een nieuwe naam te geven: Heerlijk Verrassing.


Het concept

Heerlijk Verrassing biedt lekkerbekken de gelegenheid luxe te dineren in één van de allerbeste restaurants in Nederland, zonder dat het hen een vermogen kost. Vanaf dertig euro krijgt u een voortreffelijk driegangenmenu in topzaken als Wilhelminapark in Rotterdam, De Zwethheul in Rotterdam of Ron Blaauw in Ouderkerk a/d Amstel. Voor een exclusief diner in een restaurant met één michelinster betalen zij slechts veertig euro. Voor vijf euro meer eten zij op het hoogste culinaire niveau, namelijk in een twee- of driesterrenrestaurant. 

 
Een unieke, verrassende ervaring

Door het verrassingselement onderscheidt dit concept zich van andere initiatieven. Op dag van de reservering, klokslag 10.00 uur, wordt namelijk pas bekend gemaakt in welk restaurant je die avond zult aanschuiven. Van tevoren kun je een voorkeur aangeven hoeveel kilometer je bereid bent te reizen, aanvangstijd en/of prijsklasse, maar de restaurantkeuze is niet af te dwingen. Het lot bepaalt de locatie.

 
Vast staat in elk geval dat je op de gewenste avond uitmuntend zult eten. 

 

Aanmelden

Via de website www.heerlijk.nl kun je je op elk moment van de week aanmelden. Belangstellenden krijgen direct te horen of er nog plaats is binnen de geselecteerde prijsklasse en/of regio. Op deze manier wordt niemand aan het lijntje gehouden.

Donderdag 10 februari 2011 - Bron: HEERLIJK