Henk Savelberg stopt

Nieuws overzicht > Henk Savelberg stopt

Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Na 25 jaar stopt Henk Savelberg met de exploitatie van zijn gelijknamige restaurant dat in het bezit is van één Michelinster. Henk Savelberg heeft zijn zaak in Vreugd & Rust verkocht en gaat in Thailand een restaurant openen. Ron Blaauw en Carsten Klint nemen de exploitatie over van restaurant-hotel Savelberg in Voorburg. Klink werkte in het verleden als restaurantmanager bij Savelberg. Ron Blaauw wordt verantwoordelijk voor het nieuwe culinaire concept, dat eind oktober operationeel moet zijn.

Nieuwe zaak voor Ron Blaauw en Carsten Klint
Op 27 september kookt Henk Savelberg zijn laatste diner in zijn zaak. Eind oktober zal de zaak heropend worden onder een nieuwe naam en met een nieuw concept. De naam van de nieuwe zaak wordt later bekend gemaakt. Wel is het bekend dat het nieuwe restaurant zeven dagen per week geopend zal zijn. Je kunt er terecht voor zowel lunch als diner.
De formule wordt laagdrempeliger en de sfeer en de prijsstelling zijn vergelijkbaar met die van Ron Gastrobar in Amsterdam. Voor het interieur tekent HIP Studio, onder andere betrokken bij Ron Gastrobar. Zowel het restaurant als het hotel zullen flink worden verbouwd.

Culinaire invulling
Ron Blaauw wordt volledig verantwoordelijk voor de culinaire invulling. Blaauw zal zelf niet in de keuken staan, maar zal wel iedere week aanwezig zijn om de keukenploeg aan te sturen.  

Luxe en chic in restaurant in Thailand
Henk Savelberg heeft plannen om een zaak te openen in Bangkok, Thailand. Het wordt een zeer moderne, maar super chique zaak. Volgens Savelberg is er in Nederland minder animo voor luxe en chique, in Thailand is daar nog vraag naar.

Woensdag 9 juli 2014 - Bron: HEERLIJK