HMB Restaurant een aanwinst voor Rotterdam

Nieuws overzicht > HMB Restaurant een aanwinst voor Rotterdam

Gisteren was het zover: na twee dagen proefdraaien ging restaurant HMB officieel open. En HEERLIJK was daar natuurlijk bij! We moeten zeggen; Chantal de Raaf en Rolph Hensens hebben er subliem kunstwerk van gemaakt. En dan doelen we niet alleen op het eten.

De Raaf en Hensens zijn niet alleen ‘partners in cuisine’, maar ook in de liefde hebben ze elkaar gevonden. En die liefde, voor elkaar en voor het vak, komt terug in HMB. 

Misschien heeft u ze al eens gezien, want de twee schitterden eerder samen. En wel in sterrenrestaurant Fred. De Raaf ontving hier zelfs een onderscheiding: Wijnkaart van het jaar 2010. Een award van Gault Millau. 

Afgelopen periode waren de twee actief aan de andere kant van de Maas, bij Restaurant Hotel Quartier Du Port. 

Maar dan nu: aan tafel! 

Zoals u misschien al begrepen heeft is Chantal de Raaf een expert op het gebied van wijn. En wij laten ons graag adviseren. De wijnen waren prachtig, vol en rond. Dus mocht u binnenkort gaan lunchen of dineren bij HMB, schroom dan niet om u te laten adviseren door Chantal of de gepassioneerde sommelier Mike Rijvers. 

De gerechten variëren in prijs van €9,- t/m €17,5. Het zijn kleine gerechten, aan twee of drie bordjes per persoon hebben we dan ook meer dan genoeg. Het concept doet denken aan RON gastrobar in Amsterdam en Beluga Loves You in Maastricht. 

De kaart is groot en het is moeilijk kiezen, met het oog op de zeer talentvolle chef in de keuken . We bestellen uiteindelijk artisjok met vijgen, mozzerella en pesto. Tonijn, soja, watermeloen, picalilly. En een kalfstataar met langoustine en augurk. 

Toe nemen we kaas. Het leuke hiervan is dat je dit per stukje bestelt! Wát een zaak, wát een eten. Wat HEERLIJK dat HMB er is. Een zaak geeft waar culinair Nederland trots op mag zijn!

Ga naar https://www.facebook.com/heerlijk.nl voor meer foto’s!

 

Woensdag 12 februari 2014 - Bron: Heerlijk voorproever