Ivy* vertrekt bij Les Patrons Cuisiniers.

Nieuws overzicht > Ivy* vertrekt bij Les Patrons Cuisiniers.

Les Patrons Cuisiniers is een exclusieve culinaire club die inmiddels 20 jaar bestaat. Deze exclusieve club vormt een culinair samenwerkingsverband die streeft naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Lid worden doet men niet zo maar, slechts na zich vakinhoudelijk te hebben bewezen, naar mening van Les Patrons Cuisiniers, mag tot deze exclusieve club worden toegetreden. De voorzitter van deze club is Nederlands eerste driesterrenchef: Cees Helder.
 

Na één jaar van lidmaatschap heeft François Geurds met zijn Ivy* besloten uit deze club te stappen meldt Misset Horeca vandaag. Bij beide partijen is er geen sprake van onvrede maar de sterchef was niet geheel op de hoogte van alle voorwaarden ten tijde van zijn toetreding. Een van deze voorwaarden is het accepteren van American Express en dat doet de sterchef niet in zijn restaurant. Hij vindt de kosten te hoog en wil dit geld liever besteden aan zijn personeel of restaurant. Cees Helder betreurt zijn besluit want hij vindt Ivy* heel goed passen binnen de club van Les Patrons Cuisiniers.
 

Les Patrons Cuisiniers bestaat nu uit 22 leden. Behalve van Ivy*, heeft LPC ook afscheid moeten nemen van Michel Lambermon, Lambermon’s in Haarlem en van Raymond Prinsen, De Stenen Tafel in Borculo.
Er kwam ook een nieuw lid bij: Bij Jef* in Den Hoorn op Texel van chef-kok Jef Schuur en gastvrouw Nadine Mögling. Volgens Cees Helder: “Ze zijn al een hele poos goed bezig en bij uitstek het beste restaurant op het eiland. Bovendien is Jef Schuur chef-kok en eigenaar, ook een voorwaarde voor toetreding."

Maandag 30 januari 2012 - Bron: Misset Horeca