Jacob Jan Boerma naar Krasnapolsky

Nieuws overzicht > Jacob Jan Boerma naar Krasnapolsky

Amsterdam is in trek bij de Nederlandse gastronomie. Na een overstap van Jonnie en Thérèse Boer met een nieuwe Librije’s Zusje, volgt nu driesterren chef Jacob Jan Boerma. Boerma zal aan de slag gaan voor het NH Grand hotel Krasnapolsky.

Geruchten
Al enige tijd gingen er geruchten dat Boerma plannen had voor uitbreiding in onze hoofdstad. Gisteren werden deze geruchten bevestigd. Begin 2016 zal Boerma een restaurant openen in het Amsterdamse hotel genaamd ‘The White Room’. Vanaf begin juli dit jaar zal hij echter al zijn stempel drukken in het bijbehorende Grand Café. Het Grand Café biedt plaats aan 120 gasten. De chef zal zelf geen plaats nemen achter het fornuis maar zal zijn energie toewijden aan de invulling van de zaak en het menu. 

Interview
Tijdens de uitreiking van de Michelingids 2015 (november 2014) interviewde HEERLIJK TV Boerma over deze geruchten. Destijds ontkende hij in alle toonaarden en zei hij zelfs  en “Ik ben niet eens in gesprek” en “Blijf lekker suggereren”.
Een klein halfjaar later blijkt toch het tegendeel bewezen en is hij de samenwerking aangegaan. Hier kunt u het interview vinden rond het tijdstip 6:13  https://vimeo.com/112285541

De Leest
In 2002 opende Boerma samen met zijn vrouw Kim Veldman restaurant de Leest in het Gelderse Vaassen. In 2003 ontvingen zij hun eerste Michelinster, in 2006 de tweede en in 2014 de felbegeerde derde. De Leest zal geopend blijven tijdens de opening van het restaurant in Amsterdam.


Vrijdag 8 mei 2015 - Bron: HEERLIJK