Lucas Rive nieuwste lid Les Patrons Cuisiniers

Nieuws overzicht > Lucas Rive nieuwste lid Les Patrons Cuisiniers

Tijdens het jaardiner, op maandag 20 januari, van Les Patrons Cuisiniers werden Lucas en zijn vrouw Deborah Rive geïnaugureerd in restaurant Avant-Garde Van Groeninge* (Eindhoven) door voorzitter Cees Helder. Zij zijn hiermee het 25e restaurant wat behoort tot dit exclusieve gezelschap.

Les Patrons Cuisiniers
Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband, bestaande uit een hechte vriendenclub. Ze hebben zich geprofileerd als een toonaangevende culinaire topclub van Nederland. Cees Helder is de voorzitter sinds 2008. Helder is de eerste Nederlandse chef-kok die 3 sterren behaalde met zijn toenmalige restaurant Parkheuvel. Onder andere Jacob Jan Boerma (De Leest***), Erik van Loo (Parkheuvel**), Mario Ridder (De Zwethheul**) en Jannis Brevet (Inter Scaldes**) behoren tot leden van Les Patrons Cuisiniers.

 

Restaurant Lucas Rive*
Rive was van 1985 tot 2012 chef-kok bij het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Bokkedoorns (Overveen). Na 27 jaar vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen. Menno Post volgde hem op bij de Bokkedoorns. Op zaterdag 1 juni 2013 gingen de deuren open van restaurant Lucas Rive* in zijn geboortestad Hoorn.
 

Michelin
Dat Michelin hem in zijn nieuwe omgeving ook weet te waarderen bleek afgelopen november, zijn net geopende restaurant werd bekroond met een Michelinster. In restaurantgids Lekker was hij de hoogste nieuwe binnenkomer op plek 22 en GaultMillau beloonde hem met 16 punten (van de 20 punten). 

HEERLIJK TV
HEERLIJK TV was aanwezig bij dit jaardiner en maakte wederom HEERLIJKe opnamen van alle gebeurtenissen! U kunt de aflevering terugvinden bij HEERLIJK TV.

Dinsdag 21 januari 2014 - Bron: HEERLIJK