Maandag sterrenregen verwacht

Nieuws overzicht > Maandag sterrenregen verwacht

Maandag 17 november is het zover, de Michelingids komt eraan. Zou Nederland er net als vorig jaar weer een driesterrenrestaurant bijkrijgen? Wie verliest zijn ster en wie krijgen hun eerste ster? Uiteraard is HEERLIJK TV maandag van de partij, maar we blikken alvast vooruit.

Drie sterren
Vorig jaar werd De Leest*** in Vaasen bekroond met een derde Michelinster. Al jaren wordt restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen getipt als kanshebber. Zal Michelin, Inter Scaldes dit jaar met de derde ster bekronen?

Twee sterren
Vorig jaar bekroonde Michelin drie restaurants met een tweede Michelinster. Pure C*, onder leiding van Syrco Bakker heeft in 2014 de tweede ster gemist. Zal het dit jaar dan zo ver zijn? Ook restaurants als de Lindehof* in Nuenen of Jef* op Texel zouden nog wel eens een tweede ster kunnen ontvangen.

Nieuwe sterren
Vorig jaar kreeg Nederland er negen nieuwe éénsterrenrestaurants bij. Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria in Amsterdam kan met de goede beoordelingen in Lekker en GaultMillau niet aan de Michelin zijn voorbij gegaan. Zullen ze een ster krijgen? Of misschien zelfs wel twee? Namen voor een eerste ster die genoemd worden zijn: De Swarte Ruijter in Holten, Jaimie van Heije in Rotterdam, Noble in Den Bosch, Hemelrijk in Hulst, O&O in St. Willebrord en Daalder in Amsterdam zouden nog wel eens kans kunnen maken op een ster.  

Moeilijke beslissingen
GaultMillau en Lekker hebben dit jaar punten toegekend aan zaken die nog niet open zijn. Hoe zal dit gaan bij de Michelin? Hoofdinspecteur van de Michelin, Werner Loens heeft aan HEERLIJK laten weten dat Michelin voor eind september de rapportages inlevert. Zal dit betekenen dat een aantal restaurants hun kansen mislopen? We horen het maandag.

Vrijdag 14 november 2014 - Bron: HEERLIJK