Meesterkok Lucas Rive vestigt zich in Hoorn

Nieuws overzicht > Meesterkok Lucas Rive vestigt zich in Hoorn

Vanaf 1 juni mogen we weer aanschuiven bij SVH Meesterkok Lucas Rive, en wel in zijn eigen restaurant. De voormalig chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen gaat samen met zijn vrouw de uitdaging aan en opent restaurant ‘Lucas Rive’ in zijn eigen woonplaats Hoorn.

 

De Bokkedoorns
Lucas Rive zwaaide 27 jaar de scepter in de keuken van De Bokkedoorns, 22 jaar hiervan was het restaurant in bezit van twee Michelinsterren. In december 2012 besloot de chef-kok naar eigen zeggen dat het tijd was om zijn horizon te verbreden en zei hij zijn dienst op.

 

Restaurant Lucas Rive

Het restaurant van Rive zal de naam van de chef-kok zelf dragen komt aan de Oude Doelenkade in Hoorn, aan het water. In het pand is nu nog restaurant De Hoornse Kogge gevestigd, waar Rive’s dochter Rebecca naast haar studie werkt. Zij zal in het weekend werkzaam blijven in het restaurant van haar ouders.

 

Om de exploitatie met zijn vrouw te doen was een bewuste keuze, liet Rive weten. Zijn vrouw heeft een verleden in de horeca en heeft jaren ervaring met het ondernemerschap. Zelf is hij door zijn baan de afgelopen 27 jaar weinig thuis geweest, wat hij nu anders wil doen.

 

Het echtpaar heeft een duidelijke visie voor restaurant Lucas Rive. Het restaurant moet een informele uitstraling krijgen waar zowel jong als oud zich thuis voelt, ‘Creatief en met herkenbare gerechten’. Voorgerechten zullen prijzen krijgen tussen €18 en €27,50 en hoofdgerechten tussen €27 en €35. Een vijfgangenmenu gaat ongeveer €52,50 kosten. Van dinsdag tot en met zondag is er te reserveren voor lunch en diner.

 

Michelin
Natuurlijk zal ook Michelin lucht krijgen van het nieuws, Rive laat hier over het volgende vallen: ‘Mijn ambitie is om gasten een goede ervaring te laten beleven, daarvoor ga ik mijn stinkende best doen. De rest laat ik op me afkomen, ook Michelin.’

Vrijdag 26 april 2013 - Bron: HEERLIJK