Meesterkoks koken voor Serious Request

Nieuws overzicht > Meesterkoks koken voor Serious Request

Tijdens de eindejaarsactie van Serious Request, dat dit jaar gevestigd is in Leeuwarden, komen zes SVH meesterkoks in actie om geld in te zamelen. Marc van Gulick, Jeroen Robberegt, Henk Savelberg, Erik van Loo en Dennis kuipers zijn de meesterkoks die hun kookkunsten gaan vertonen in Ekdoms Eetcafé. Ook zal er op de laatste dag van Serious Request nog een lunch geserveerd worden, maar door wie is nog niet bekend.
 

Ekdoms Eetcafé

Van donderdag 19 tot en met dinsdag 24 december wordt Café de Bak, in Blokhuispoort in Leeuwarden, omgebouwd tot Ekdoms Eetcafé. Deze locatie was voorheen een gevangenis en ligt op loopafstand van Het Glazen Huis in het centrum van Leeuwarden. Deze locatie telt 750 plaatsen waar gasten kunnen genieten van de Nederlandse gastronomie. Elke dag in deze periode zal er een driegangenmenu geserveerd worden. Per persoon betaal je € 45,-, inclusief toegang tot het feest dat na afloop (vanaf 22.00 uur) plaatsvindt.
 

Op donderdag 19 december wordt het spits afgebeten door Marc van Gulick. Van Gulick is naast SVH Meesterkok ook directeur van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Jeroen Robberegt zal op 20 december het stokje overnemen van Van Gulick. Robberegt is Executive Chef bij Miele Culinary Institute in Vianen. Na Robberegt zal Henk Savelberg, patron-cuisinier van Restaurant Hotel Savelberg*, op zaterdag 21 december het overnemen. Zondag 22 december is het de beurt aan Erik van Loo, eigenaar en chef-kok van Parkheuvel** in Rotterdam. Het laatste diner zal geserveerd worden door chef Dennis Kuipers, eigenaar van Restaurant Vinkeles* in Hotel The Dylan in Amsterdam. Door wie de reeks van meesterkoks wordt afgesloten met de lunch op dinsdag 24 december is nog niet bekend.
 

De wijnen in Ekdoms Eetcafé worden verzorgd door wijnjournalist Cuno van ’t Hoff.
 

3FM Serious Request

Serious Request is opgezet door radiozender 3FM en zet zich al tien jaar in voor stille rampen wereldwijd. De opbrengst van deze samenwerking is bestemd voor stille rampen: projecten van het Rode Kruis waarvoor geen aandacht is in de pers en waar anders nauwelijks geld voor binnenkomt.
 

De actie Serieus Request wordt sinds 2004 gehouden en vindt altijd plaats in de week voor kerstmis. Tijdens deze jaarlijks terugkerende actie gaan drie radio dj’s zes dagen zichzelf opsluiten in Het Glazen Huis. Ze eten tijdens deze zes dagen niet. Tegelijkertijd draaien de dj’s dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers van luisteraars. Verder komen bekende Nederlanders langs die zich ook inzetten voor het goede doel.
 

Gastromarathon

Ook in Restaurant Evi in Zandvoort zijn diverse topkoks actief voor Serious Request. Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december vertonen onder andere Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Niven Kunz (Niven*), Ron Blaauw (Ron Gastrobar*) en Menno Post (De Bokkedoorns**) hun kookkunsten. Deze gastromarathon duurt maar liefst 24 uur.
 

Tijdens deze gastromarathon is er volop entertainment aanwezig en worden er plekken voor gasten geveild. In totaal zijn er 240 plekken beschikbaar voor de veiling. Deze veiling start tegelijk met de opening van Het Glazen Huis.

Woensdag 11 december 2013 - Bron: Misset Horeca