Michelin gids België en Luxemburg 2014 bekend

Nieuws overzicht > Michelin gids België en Luxemburg 2014 bekend

De lijsten van Michelin blijven zich uitbreiden. In de nieuwe gids van Michelin België en Luxemburg 2014 zijn twee nieuwkomers die twee sterren hebben gekregen en negentien nieuwkomers met één ster. De gastronomie in onze buurlanden blijft bruisen!
 

De inspecteurs van Michelin worden niet zomaar uitgekozen, ze volgen een strenge opleiding. Ook gaan ze op een anonieme en onafhankelijke manier te werk. De inspecteurs nemen de rekening altijd voor eigen kosten en doorkruisen heel België en Luxemburg. De beoordelingscriteria staat al heel wat jaren vast en garanderen een internationaal en gelijksoortig kwaliteitsniveau. Dat wat zij op hun bord krijgen telt mee in de beoordeling. De kwaliteit van een product, de kunde van de chef en de continuïteit van het niveau garanderen de kwaliteit van de selectie.
 

Bij het beoordelen van de restaurants hebben de inspecteurs gekeken naar de pure smaak en de producten. Voorgaande jaren ging de aandacht meer uit naar de garnituren, maar nu hebben ze het weer teruggebracht naar het product. Het draait niet alleen meer om de moderne technieken, het gaat er om hoe ze met die technieken omgaan om het product naar voren te brengen en het te laten uitblinken. Een chef-kok van nu streeft naar de samenhang van smaken en ingrediënten.
 

Michael Ellis, de internationale directeur van de Michelingidsen ziet de betere ontwikkelingen van restaurants. “Deze nieuwe selectie is een mooie weergave van de ontwikkelingen die zich afspelen op de Belgische en Luxemburgse culinaire scène en in het bijzonder in Brussel. Met achttien sterrenrestaurants en één nieuw tweesterrenrestaurant telt de Belgische hoofdstad meer sterren dan steden als Berlijn, Rome en Milaan. Brussel dwingt zijn plaats af in de Europese gastronomie.”

Dinsdag 19 november 2013 - Bron: Michelin