Michelin hoofdinspecteur enthousiast over de nieuwe Ron Blaauw

Nieuws overzicht > Michelin hoofdinspecteur enthousiast over de nieuwe Ron Blaauw

Ron Blaauw, de tweesterrenchef die op zaterdag 30 maart zijn restaurant ‘Ron Blaauw’ sloot opende 5 dagen later in hetzelfde pand ‘Ron Gastrobar.’ Per 1 april kwam Ron Blaauw met een conceptwijzing, hij introduceerde de ‘urban kitchen.’

‘Een hele goede zet’
In een eerder interview met Misset Horeca gaf Blaauw aan met de conceptwijzing een totaal andere beleving van eten over te willen brengen, met de nadruk op betaalbare kwaliteit. Tevens krijgt het terras een belangrijke functie, Blaauw: ‘Daar komen honderd zitplaatsen, het krijgt een Saint Tropez-gevoel. En binnen komt de mooiste bar van Amsterdam.’
Loens bezocht het restaurant een paar weken na de conceptwijzing en noemde het ‘een hele goede zet.’ ‘Wat hij nu doet, is laten zien dat je niet aan de prijs hoeft te zijn om mensen goed te kunnen laten eten.’ Het restaurant staat nu bekend als ‘een toptent voor een toerist die naar Amsterdam gaat en ongedwongen en gezellig lekker en niet duur wil eten.’

De conceptwijzing niet doorslaggevend voor de Michelinsterren’
Loens antwoordde in een interview met Misset Horeca, op de vraag of de conceptwijzing nog twee Michelinsterren waard is het volgende: ‘Er gaan nog mensen naartoe en dan nemen wij een beslissing, maar zo ontzettend veel is er niet veranderd aan zijn kunde en zijn vakkennis.’ Het uiteindelijke resultaat in de nieuwe gids is volgens Loens ook niet het belangrijkste, ‘Als gasten het concept van Ron Blaauw zien zitten, dan laten ze een bezoek niet afhangen van de Michelinsterren achter de naam.

Vrijdag 23 augustus 2013 - Bron: Misset Horeca