Michelinster-restaurant Bretelli wordt MARREES!

Nieuws overzicht > Michelinster-restaurant Bretelli wordt MARREES!

Het met 1 Michelinster bekroonde Bretelli uit Weert gaat verhuizen en krijgt een nieuwe naam: MARREES. Het nieuwe restaurant opent eind 2018 bruisend haar deuren aan de Stadhuispassage 10 te Weert. Een gloednieuw ovaalvormig pand, waar eigenaren Jan en Patricia Marrees op de begane grond van appartementencomplex La Cour Bleue aan hun langgekoesterde droom beginnen.

“Vanuit ervaring, klaar voor een nieuwe uitdaging!”
Marrees gaat op de nieuwe plek het roer niet rigoureus omgooien. ‘Wel gaan we kleine veranderingen doorvoeren en iets toegankelijker worden. Het concept van restaurant MARREES past Jan en Patricia als een sloof; benaderbaar en zelf gevormd. ‘Smaak’ en ‘beleving’ zijn hier de uitgangspunten. Na jarenlange ervaring werd er bezielend gezocht naar hetgeen dat zij als ultiem beschouwen: het ideale restaurant waarin je een avond lekker achterover kunt leunen of op het terras neerstrijken met een glas wijn en een paar hapjes. Je wordt in ieder geval hartelijk verwelkomd door sympathieke gastvrijheid.

Schop denkbeeldig je schoenen uit
Het warme interieur is met veel aandacht verzorgd. De natuurlijke materialen typeren de wereldse zaak MARREES. Schop denkbeeldig je schoenen uit in het zachtgroen-blauwe interieur dat de liefde voor de zee en het land illustreert. Een plek waar je niet alleen wilt aanschuiven, maar ook de gemoedelijke nonchalance voelt van een ontspannen avond uit.  

Koken is een kunst
De vernieuwende en toegankelijke menukaart, met vele exclusieve smaakbelevingen, kenmerkt de signatuur van SVH Meesterkok Jan Marrees. Zijn gebalanceerde en uitgedachte gerechten verheven immers het koksvak tot kunstvorm. Een diepgewortelde wens is vertaald naar een kaart die een belevenis zijn zal!

Voortzetten van een culinaire reis
Het echtpaar Marrees is trots op de status van hun vakmanschap; het lidmaatschap bij JRE-Nederland, het behalen van de titel SVH Meesterkok en uiteraard de Michelinster die zij al sinds 2006 bezitten. Evenals de jarenlange notering in de Gault&Millau gids (16 punten) en het feit dat zij behoren tot de 100 beste restaurants volgens de Lekker Gids. Deze ervaring verhuizen ze mee naar de Stadhuispassage, waar eind 2018 Restaurant MARREES bruisend de deuren opent.

2018 is een feestjaar
Brettelli zal dit jaar nog volop draaien en mooie evenementen verzorgen, zoals ‘Best-off-Bretelli’. Jan en Patricia zijn dankbaar voor de trouwe gasten en verwelkomen je graag eind 2018 in MARREES!


Dinsdag 20 maart 2018 - Bron: Bretelli by Jan Marrees