Na minder verbranden, nu ook beter horen door glaasje wijn

Nieuws overzicht > Na minder verbranden, nu ook beter horen door glaasje wijn

Rode wijn staat er al langer om bekend dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Zo biedt rode wijn bescherming tegen o.a. hartziektes en dementie. Eerder berichtte HEERLIJK.nl al dat wijn ook helpt tegen het verbranden in de zon. Amerikaanse wetenschappers hebben daarbij nog een voordeel ontdekt, het beschermt namelijk ook tegen gehoorverlies. Dit komt door de stof resveratrol die rode druiven en rode wijn bevatten. 


Sinds kort is, uit studie van het Henry Ford Hospital in Detroit, gebleken dat het stofje kan helpen bij het voorkomen van gehoorverlies. Eerder was al bekend dat rode wijn ook helpt bij het voorkomen van kanker en hartziektes.
 

'Reservatrol is een zeer krachtige stof die lijkt te beschermen tegen het ontstekingsproces van het lichaam, gelinkt aan ouder worden, de werking van het brein en gehoorverlies', aldus studieleider dr. Michael Seidman.
 

Het Henry Ford Hospital voerde een experiment uit met een groep gezonde ratten. Een aantal van deze ratten kreeg de stof resveratrol toegediend en de overgebleven ratten niet. De ratten werden voor een lange periode blootgesteld aan lawaai. Hieruit bleek dat de met resveratrol toegediende ratten minder kans hebben op gehoorvlies bij lawaai.
 

De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het vakblad 'Otolaryngology-Head and Neck Surgery'.

Donderdag 28 februari 2013 - Bron: AD