Nederlander koopt te groot gasfornuis uit Ritz Hotel Parijs

Nieuws overzicht > Nederlander koopt te groot gasfornuis uit Ritz Hotel Parijs

Een gasfornuis uit het wereldberoemde Ritz Hotel in Parijs waar diverse sterrenkoks zoals Michel Roth hun culinaire gerechten op bereidden, dat wil iedereen toch in zijn keuken hebben? Dat is nu mogelijk! Ondernemer Bas Witvoet heeft de gehele keuken uit het tweesterrenrestaurant L’Espadon van het Ritz Hotel opgekocht en verkoopt twee van de drie originele gasfornuizen.
 

Restaurant toe aan vernieuwing na 34 jaar 
Sinds 1979 is Egyptische zakenman Mohammed Al-Fayed eigenaar van het vijfsterren hotel. Al-Fayed besloot dat het hoognodig tijd is om de boel eens grondig te renoveren. Vandaar dat hij het hele hotel inclusief tweesterrenrestaurant L’Espadon voor twee jaar dichtgooit om alles op te knappen.
 

Witvoet kwam de gehele inboedel van restaurant L’Espadon tegen op een veilingsite en aarzelde geen moment. In een interview met de redactie van HEERLIJK.nl laat Witvoet weten: “Ik vind koken erg leuk, maar ik heb er niet veel tijd voor. Toch was ik op zoek naar een mooie keuken. Toen ik zag dat de alle keukenapparatuur van tweesterrenrestaurant L’Espadon uit het Ritz Hotel werd aangeboden op een veilingsite, heb ik deze meteen gekocht. Het is een mooi stukje geschiedenis om in het bezit te hebben”.  
 

Fornuis past niet in huis 
De gehele inboedel bestaat uit drie fornuizen die samen vijf strekkende meters zijn. Witvoet: “Ik heb helaas geen plek voor drie fornuizen, vandaar dat ik heb besloten om twee fornuizen inclusief kastjes te verkopen.”  
 

Eén van deze nostalgische fornuizen ‘La Cornue Grand Castel 90’ staat nu te koop voor € 9.999,-. Dit bedrag valt reuze mee als u bedenkt dat de nieuwprijs maar liefst € 22.500,- is. Wij zeggen, bieden maar

 

Foto: Quotenet 

Donderdag 28 maart 2013 - Bron: HEERLIJK